5 Onbekende Plekken op Lanzarote Die Je Moet Bezoeken

3 mei 2023
5 Onbekende Plekken op Lanzarote Die Je Moet Bezoeken

Het eiland Lanzarote is een pareltje in de Atlantische Oceaan en een van de zeven eilanden van de Canarische Eilanden. Hoewel het bekend staat om zijn vulkanische landschappen, prachtige stranden en het Timanfaya Nationaal Park, zijn er ook enkele minder bekende plekken die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar vijf verborgen schatten van Lanzarote die je zeker niet mag missen.

1. El Charco de los Clicos

El Charco de los Clicos, ook wel bekend als het Groene Meer, is een uniek natuurwonder gelegen aan de zuidwestkust van Lanzarote. Dit kleine, halfronde meer ligt in een vulkaanmonding en wordt omringd door zwarte vulkanische rotsen en zandduinen. Het meer dankt zijn opvallende groene kleur aan de aanwezigheid van micro-organismen die in het water leven.

Het Groene Meer is een beschermd natuurgebied en een bezoek is zeker de moeite waard. Het contrast tussen de groene kleur van het meer, het zwarte zand en de azuurblauwe oceaan is werkelijk adembenemend. Er zijn enkele uitzichtpunten in de omgeving waar je prachtige foto's kunt maken van dit unieke landschap.

2. Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes is een indrukwekkend grottenstelsel dat zich uitstrekt over meer dan zes kilometer in het noorden van Lanzarote. Het is ontstaan door vulkanische activiteit en is een van de langste lavatunnels ter wereld. Hoewel het grottenstelsel al eeuwen bekend is bij de lokale bevolking, is het pas in de jaren zestig opengesteld voor het publiek.

Tijdens een bezoek aan Cueva de los Verdes word je getrakteerd op een fascinerende ondergrondse wereld, met indrukwekkende stalactieten, stalagmieten en lavasculpturen. De grotten worden sfeervol verlicht, waardoor de bijzondere vormen en structuren van het vulkanische gesteente extra goed uitkomen. Een rondleiding door dit wonderlijke grottenstelsel is een absolute must voor liefhebbers van geologie en natuur.

3. Jardín de Cactus

De Jardín de Cactus is een prachtige botanische tuin in het dorp Guatiza, gewijd aan de vele soorten cactussen en vetplanten die op Lanzarote en andere delen van de wereld te vinden zijn. Deze unieke tuin is ontworpen door de beroemde lokale kunstenaar en architect César Manrique en is een perfect voorbeeld van zijn visie op het harmonieus samenbrengen van kunst en natuur.

In de Jardín de Cactus vind je meer dan 450 soorten cactussen en vetplanten uit verschillende continenten, kunstig aangelegd in terrassen en borders. De tuin is omgeven door een traditionele lavastenen muur en wordt bekroond door een karakteristiek windmolentje. Een bezoek aan deze bijzondere plek is een ware traktatie voor zowel natuurliefhebbers als fans van moderne kunst en architectuur.

4. Los Hervideros

Los Hervideros is een spectaculaire rotsformatie aan de zuidwestkust van Lanzarote, waar de kracht van de oceaan en de invloed van vulkanische activiteit samenkomen. Hier heeft de erosie door het zeewater indrukwekkende kliffen, tunnels en natuurlijke bogen in het vulkanische gesteente uitgesleten. Bij ruige zee worden de golven met veel geweld tegen de rotsen geslingerd, wat zorgt voor een spectaculair schouwspel.

Een bezoek aan Los Hervideros is niet alleen interessant vanwege de unieke geologische formaties, maar biedt ook een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en de nabijgelegen Salinas de Janubio, de grootste zoutpannen van de Canarische Eilanden. Er zijn verschillende wandelpaden en uitkijkplatforms in de omgeving, zodat je dit natuurfenomeen vanuit verschillende perspectieven kunt bewonderen.

5. Mirador del Río

Last but not least, is de Mirador del Río een van de meest indrukwekkende uitzichtpunten op Lanzarote. Deze architectonische parel, ontworpen door César Manrique, is gelegen op de top van een klif in het noorden van het eiland en biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving, waaronder het kleine eiland La Graciosa en de andere Chinijo-archipel eilanden.

De Mirador del Río is volledig geïntegreerd in het landschap en bestaat uit een terras en een uitkijkpunt met grote glazen ramen, zodat je optimaal kunt genieten van het uitzicht. Binnen in het gebouw is er een café en een souvenirwinkel. Een bezoek aan dit bijzondere bouwwerk is de perfecte manier om je ontdekkingstocht langs de verborgen schatten van Lanzarote af te sluiten.

Lanzarote heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende toeristische trekpleisters. Deze vijf verborgen juweeltjes zijn slechts een klein voorbeeld van de vele unieke plekken die je kunt ontdekken op dit prachtige eiland. Of je nu geïnteresseerd bent in geologie, natuur, kunst of architectuur, er is voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Ga op avontuur en ontdek deze minder bekende maar zeker niet minder bijzondere plekken op Lanzarote!