De beste plekken om te kajakken op Lanzarote

13 juni 2023
De beste plekken om te kajakken op Lanzarote

Lanzarote, het noordelijkste en oostelijkste eiland van de Canarische Eilanden, is een paradijs voor kajakliefhebbers. Met zijn vulkanische landschap, prachtige stranden en kristalheldere water is het eiland een ideale bestemming voor watersporten. In deze blogpost ontdek je de beste plekken om te kajakken op Lanzarote.

1. Playa de Papagayo

Playa de Papagayo is een van de bekendste stranden van Lanzarote. Gelegen in het zuiden van het eiland, maakt het deel uit van het beschermde natuurgebied Los Ajaches. De baai is omgeven door indrukwekkende kliffen en het strand heeft fijn goudkleurig zand. Het kalme en ondiepe water, samen met het adembenemende landschap, maakt Playa de Papagayo een perfecte plek om te kajakken.

Kajakken rond de baai van Papagayo biedt je de mogelijkheid om het indrukwekkende vulkanische landschap te bewonderen en de vele verborgen baaitjes en grotten te verkennen. Je kunt zelfs andere nabijgelegen stranden bezoeken, zoals Playa Mujeres of Playa de la Cera.

2. Costa Teguise

Costa Teguise, gelegen aan de oostkust van Lanzarote, is een populaire toeristische bestemming die bekend staat om zijn prachtige zandstranden en levendige atmosfeer. De kustlijn van Costa Teguise bestaat uit verschillende stranden, waaronder Playa de las Cucharas, Playa Bastian en Playa de los Charcos.

De zee bij Costa Teguise is meestal rustig, waardoor het een uitstekende plek is voor beginners om te kajakken. Bovendien zijn er verschillende watersportcentra waar je kajaks kunt huren en lessen kunt volgen. Tijdens het kajakken kun je genieten van het uitzicht op de witte zandstranden en de spectaculaire kliffen.

3. Órzola

Órzola is een klein vissersdorpje gelegen in het noorden van Lanzarote. Het is het vertrekpunt van de veerboot naar La Graciosa, het achtste Canarische eiland. Órzola staat bekend om zijn mooie zandstranden, zoals Playa de la Cantería en Playa de la Cueva, evenals zijn indrukwekkende vulkanische landschap.

Kajakken in Órzola biedt je de kans om de ongerepte kustlijn en de verborgen baaitjes van dit deel van het eiland te ontdekken. Je kunt ook de indrukwekkende kliffen en rotsformaties bewonderen die gevormd zijn door het vulkanische verleden van Lanzarote. Het is ook mogelijk om van Órzola naar het nabijgelegen eiland La Graciosa te kajakken, maar houd er rekening mee dat dit alleen geschikt is voor ervaren kajakkers vanwege de sterke stromingen.

4. El Charco Verde

El Charco Verde, ook bekend als de "Groene Lagune", is een unieke plek gelegen aan de westkust van Lanzarote, tussen de dorpen El Golfo en Playa Blanca. Deze lagune is ontstaan door vulkanische activiteit en heeft zijn groene kleur te danken aan de aanwezigheid van bepaalde algen.

De kustlijn rondom El Charco Verde is een bijzondere plek om te kajakken, omdat je het fascinerende vulkanische landschap van dichtbij kunt bewonderen. Je kunt langs de rotsachtige kust navigeren en de vele kleine baaitjes en grotten verkennen die door erosie zijn gevormd. Het is belangrijk om te weten dat de zee in dit gebied soms ruw kan zijn, dus het is aan te raden om ervaring te hebben met kajakken voordat je deze plek bezoekt.

5. Arrieta

Arrieta, gelegen aan de noordoostkust van Lanzarote, is een charmant vissersdorpje met een relaxte sfeer. Het is een ideale plek om te kajakken dankzij de mooie stranden en het heldere water. Playa de la Garita en Playa del Charcón zijn twee van de meest populaire stranden in Arrieta om te kajakken.

De kustlijn rondom Arrieta is bezaaid met kleine baaitjes en grotten die je tijdens het kajakken kunt verkennen. Je kunt ook genieten van het prachtige uitzicht op de bergen en het vulkanische landschap op de achtergrond.

Lanzarote biedt talloze mogelijkheden voor kajakliefhebbers. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, er is een plek op het eiland die perfect is voor jouw kajakavontuur. Van de kalme wateren van Playa de Papagayo en Costa Teguise tot de uitdagende kustlijn van El Charco Verde en Órzola, Lanzarote heeft het allemaal. Dus pak je peddels en ontdek de prachtige landschappen van dit unieke eiland vanuit een nieuw perspectief!