Abseilen op Lanzarote: Ontdek de beste plekken om je grenzen te verleggen

3 november 2023
Abseilen op Lanzarote: Ontdek de beste plekken om je grenzen te verleggen

Ben je op zoek naar wat avontuur tijdens je vakantie op Lanzarote? Dan is abseilen misschien iets voor jou! Het is een geweldige manier om de prachtige landschappen van het eiland te verkennen en tegelijkertijd je grenzen te verleggen. Hier zijn de beste plekken om te abseilen op Lanzarote.

1. Los Hervideros

Los Hervideros is een adembenemende klif aan de westkust van Lanzarote, bekend om zijn indrukwekkende grotten en natuurlijke zwembaden. Het is ook een populaire plek om te abseilen, met verschillende routes en niveaus van moeilijkheid. Je kunt kiezen tussen een abseil van 15 of 30 meter, afhankelijk van je ervaring en zelfvertrouwen. Het uitzicht vanaf de top van de klif is spectaculair en zeker de moeite waard!

2. Famara Cliff

Famara Cliff is een van de hoogste kliffen van Lanzarote en biedt een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het is een populaire plek om te abseilen vanwege de uitdagende routes en de prachtige omgeving. Voor de meer ervaren abseilers is er een afdaling van 200 meter, terwijl beginners kunnen kiezen voor een kortere afdaling van 30 of 50 meter. Het is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen!

3. La Corona Volcano

La Corona Volcano is een van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden van Lanzarote, met een hoogte van 609 meter. Het is ook een populaire plek om te abseilen, met verschillende routes die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde abseilers. De afdalingen variëren van 20 tot 50 meter en bieden een spectaculair uitzicht op de omringende vulkanische landschappen. Het is een uitstekende manier om de natuurlijke schoonheid van Lanzarote te ervaren en tegelijkertijd je grenzen te verleggen.

4. Timanfaya National Park

Timanfaya National Park is een van de meest bezochte attracties van Lanzarote en biedt een prachtig landschap van vulkanen, kraters en lavavelden. Het is ook een geweldige plek om te abseilen, met verschillende routes die geschikt zijn voor alle niveaus van ervaring. De afdalingen variëren van 10 tot 50 meter en bieden een uniek perspectief op de vulkanische omgeving. Het is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Lanzarote!

5. Mirador del Rio

Mirador del Rio is een prachtig uitkijkpunt aan de noordkust van Lanzarote, met een adembenemend uitzicht op de oceaan en de omringende bergen. Het is ook een populaire plek om te abseilen vanwege de uitdagende routes en het spectaculaire uitzicht. De afdalingen variëren van 30 tot 50 meter en bieden een onvergetelijke ervaring voor alle niveaus van ervaring. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Lanzarote te ervaren en tegelijkertijd je grenzen te verleggen.

Tips voor het abseilen op Lanzarote

Voordat je gaat abseilen op Lanzarote, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

Abseilen op Lanzarote is een geweldige manier om de prachtige landschappen van het eiland te verkennen en tegelijkertijd je grenzen te verleggen. Of je nu een beginner of een ervaren abseiler bent, er zijn genoeg plekken op Lanzarote waar je kunt abseilen en genieten van de adembenemende omgeving. Vergeet niet om een gerenommeerd bedrijf te kiezen en veiligheidsmaatregelen te volgen voordat je aan je abseilavontuur begint. Veel plezier en geniet van je vakantie op Lanzarote!