Bekijk de kleurrijke markten van de stad Arrecife op Lanzarote

28 juni 2023
Bekijk de kleurrijke markten van de stad Arrecife op Lanzarote

Lanzarote, een van de prachtige Canarische Eilanden, is een echte toeristische trekpleister. Het eiland staat bekend om zijn vulkanische landschappen, adembenemende stranden en het aangename klimaat. Maar wist je dat Lanzarote ook een culturele schat verborgen houdt in de vorm van de levendige en kleurrijke markten van Arrecife, de hoofdstad van het eiland?

Arrecife is niet alleen het politieke en commerciële centrum van Lanzarote, maar het is ook een stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en een bruisend nachtleven. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Arrecife zijn de diverse markten die je hier kunt vinden. Van verse lokale producten tot handgemaakte souvenirs en unieke kledingstukken, er is voor elk wat wils. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour door enkele van de beste markten die Arrecife te bieden heeft.

Mercado Municipal de Arrecife

De Mercado Municipal de Arrecife, ook wel bekend als de centrale markt, is een must-visit wanneer je in Arrecife bent. Gelegen in het hart van de stad, is dit de perfecte plek om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de levendige sfeer. De markt is geopend van maandag tot zaterdag en biedt een breed scala aan producten.

Wanneer je door de markthal wandelt, word je begroet door de geur van vers gebakken brood, lokale kazen en een verscheidenheid aan vis en vlees. De markt heeft een uitgebreide selectie van groenten en fruit, waarvan vele lokaal worden geteeld. Daarnaast kun je er lokale delicatessen vinden, zoals mojo sauzen, gofio (een traditioneel Canarisch meel) en honingrum.

Naast het aanbod van voedsel en drank, is de Mercado Municipal ook de thuisbasis van een aantal ambachtelijke kraampjes. Hier vind je handgemaakte keramiek, sieraden, tassen en kleding. Dit maakt het de perfecte plek om een uniek souvenir te vinden om mee naar huis te nemen of om cadeau te geven aan vrienden en familie.

Mercadillo de Arrecife

Elke zaterdagochtend komt de stad tot leven met de Mercadillo de Arrecife, een kleurrijke openluchtmarkt die plaatsvindt op het Plaza de las Palmas. Deze markt is de perfecte plek om te genieten van de levendige sfeer en om een aantal van de beste lokale producten en ambachten te ontdekken.

Wandelend langs de vele kraampjes, vind je een breed scala aan producten, van kleding en accessoires tot handgemaakte sieraden en kunstwerken. Een van de hoogtepunten van de Mercadillo de Arrecife zijn de lokale ambachtslieden die hun creaties ter plaatse vervaardigen. Hier kun je de kans grijpen om de kunstenaars aan het werk te zien en meer te weten te komen over hun technieken en inspiratie.

De Mercadillo de Arrecife is ook een uitstekende gelegenheid om te genieten van traditionele Canarische gerechten. Proef lokale delicatessen zoals ropa vieja (een stoofpot van vlees en groenten) of papas arrugadas (gekookte aardappelen met zoutkorst) geserveerd met de beroemde mojo sauzen. Vergeet ook niet om de lokale wijnen te proberen, vooral de Malvasia, een witte wijn die op het eiland wordt geproduceerd.

Mercadillo El Charco de San Ginés

De Mercadillo El Charco de San Ginés is een andere populaire markt in Arrecife, gelegen in de pittoreske omgeving van de Charco de San Ginés lagune. Deze markt vindt elke derde zaterdag van de maand plaats en is gespecialiseerd in handgemaakte producten en lokale ambachten.

Bij de Mercadillo El Charco de San Ginés vind je een breed scala aan unieke en authentieke producten, zoals keramiek, sieraden, kleding en accessoires. Het is de ideale plek om een bijzonder souvenir te vinden en tegelijkertijd de lokale ambachtslieden te steunen.

Naast het winkelen biedt de Mercadillo El Charco de San Ginés ook een uitstekende gelegenheid om te genieten van live muziek en culturele optredens. Neem de tijd om te ontspannen in een van de vele cafés en restaurants rond de lagune en geniet van de prachtige omgeving en de levendige sfeer.

De kleurrijke markten van Arrecife zijn een essentieel onderdeel van het lokale leven op Lanzarote. Ze bieden een unieke kans om de lokale cultuur te ervaren, authentieke producten te ontdekken en in contact te komen met de vriendelijke bevolking van het eiland. Of je nu op zoek bent naar verse ingrediënten voor een zelfgemaakte maaltijd, een uniek handgemaakt souvenir of gewoon wilt genieten van de bruisende sfeer, de markten van Arrecife zijn een onmisbare ervaring tijdens je bezoek aan Lanzarote.