Bekijk de prachtige kunstwerken van César Manrique in de Jardín de Cactus

17 september 2023
Bekijk de prachtige kunstwerken van César Manrique in de Jardín de Cactus

Lanzarote is een van de meest unieke en prachtige eilanden van Spanje. Het eiland is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en vulkanen, maar ook om de artistieke erfenis van César Manrique. Manrique was een beroemde kunstenaar en activist uit Lanzarote die een belangrijke rol heeft gespeeld in het behoud en de ontwikkeling van het eiland. Een van zijn meest opmerkelijke creaties is de Jardín de Cactus (Cactustuin), een prachtige tuin vol met verschillende soorten cactussen die op een unieke manier zijn gerangschikt.

De geschiedenis van de Jardín de Cactus

De Jardín de Cactus is ontworpen door César Manrique en werd geopend in 1990. Het idee achter de tuin was om de schoonheid van de cactus te benadrukken en tegelijkertijd een unieke ruimte te creëren voor bezoekers om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke omgeving. De tuin heeft meer dan 10.000 verschillende soorten cactussen en is verdeeld over verschillende niveaus die zijn ontworpen om de schoonheid van de cactus op een unieke manier te presenteren.

De indeling van de Jardín de Cactus

De Jardín de Cactus is verdeeld in verschillende zones, met elk hun eigen unieke kenmerken. Een van de meest opmerkelijke zones is de "Patio de las Tuneras", een binnenplaats vol met verschillende soorten cactussen die zijn gerangschikt in de vorm van een ster. Een andere zone is de "Sala de Exposiciones", een tentoonstellingsruimte waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en het belang van de cactus voor de lokale bevolking.

De artistieke erfenis van César Manrique

De Jardín de Cactus is niet alleen een prachtige tuin, maar ook een eerbetoon aan de artistieke erfenis van César Manrique. Manrique was een belangrijke figuur in de artistieke gemeenschap van Lanzarote en heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van het eiland. Hij was een voorstander van het behoud van de natuurlijke schoonheid van het eiland en heeft veel gedaan om ervoor te zorgen dat het eiland niet werd aangetast door massatoerisme en ontwikkeling. Zijn werk is te zien in de Jardín de Cactus, evenals in andere belangrijke bezienswaardigheden op het eiland.

Tips voor een bezoek aan de Jardín de Cactus

Als je van plan bent om de Jardín de Cactus te bezoeken, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om comfortabele schoenen te dragen omdat de tuin op verschillende niveaus ligt en er veel trappen zijn. Daarnaast is het ook aan te raden om voldoende water mee te nemen omdat het erg warm kan worden in de tuin.

Als je eenmaal in de tuin bent, is het aan te raden om rustig de tijd te nemen om de verschillende zones te verkennen en te genieten van de schoonheid van de cactussen. Er zijn veel verschillende soorten cactussen te zien en het is een geweldige manier om meer te weten te komen over de natuurlijke omgeving van het eiland.

De Jardín de Cactus is een prachtige tuin vol met verschillende soorten cactussen die op een unieke manier zijn gerangschikt. Het is een eerbetoon aan de artistieke erfenis van César Manrique en een belangrijke bezienswaardigheid op Lanzarote. Als je van plan bent om het eiland te bezoeken, is een bezoek aan de Jardín de Cactus een must-see attractie. Het is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland en meer te leren over de geschiedenis en het belang van de cactus voor de lokale bevolking.