Beste windsurf spots op Lanzarote

11 november 2023
Beste windsurf spots op Lanzarote

Lanzarote is een paradijs voor windsurfers van over de hele wereld. Het eiland heeft een aantal van de beste plekken om te windsurfen en biedt ideale omstandigheden voor zowel beginners als gevorderde surfers. Of je nu op zoek bent naar hoge golven of een rustige wind, Lanzarote heeft voor ieder wat wils. In deze blog post bespreken we de beste plekken om te windsurfen op Lanzarote.

Playa de Famara

Playa de Famara is een van de bekendste windsurf spots op Lanzarote. Het strand ligt aan de noordwestkust van het eiland en biedt ideale omstandigheden voor beginners en gevorderde surfers. De golven zijn hier meestal niet te hoog en de wind is stabiel, waardoor het een perfecte plek is om te leren windsurfen. Er zijn ook een aantal surfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor beginners.

Costa Teguise

Costa Teguise is een andere populaire plek om te windsurfen op Lanzarote. Het strand ligt aan de oostkust van het eiland en heeft vaak hogere golven dan Playa de Famara. Dit maakt het een uitdagende plek voor gevorderde surfers. De wind is hier ook vaak sterker dan aan de westkust van het eiland, waardoor het een goede plek is om te surfen voor degenen die houden van snelheid en adrenaline.

Playa Blanca

Playa Blanca is een rustige plek om te windsurfen op Lanzarote. Het strand ligt aan de zuidkust van het eiland en heeft meestal een zwakke tot matige wind. Dit maakt het een perfecte plek voor beginners en surfers die op zoek zijn naar een ontspannende windsurfervaring. Het water is hier ook meestal kalm, waardoor het een veilige plek is om te surfen.

El Golfo

El Golfo is een van de meest unieke windsurf spots op Lanzarote. Het strand ligt aan de westkust van het eiland en biedt ideale omstandigheden voor gevorderde surfers. De golven zijn hier vaak erg hoog en de wind is sterk en onvoorspelbaar. Dit maakt het een uitdagende plek om te surfen, maar ook een van de meest spannende plekken op het eiland.

La Santa

La Santa is een andere populaire windsurf spot op Lanzarote. Het strand ligt aan de noordwestkust van het eiland en biedt ideale omstandigheden voor gevorderde surfers. De golven zijn hier vaak erg hoog en de wind is sterk en onvoorspelbaar. Dit maakt het een uitdagende plek om te surfen, maar ook een van de meest spannende plekken op het eiland.

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een strand aan de oostkust van het eiland en biedt ideale omstandigheden voor beginners en gevorderde surfers. De golven zijn hier meestal niet te hoog en de wind is stabiel, waardoor het een perfecte plek is om te leren windsurfen. Er zijn ook een aantal surfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor beginners.

Hoe te kiezen waar te windsurfen op Lanzarote

Als je een beginner bent, is het het beste om te beginnen op een plek waar de golven niet te hoog zijn en de wind stabiel is. Playa de Famara en Puerto del Carmen zijn goede plekken om te beginnen. Als je een gevorderde surfer bent en op zoek bent naar uitdagingen, zijn Costa Teguise, El Golfo en La Santa goede plekken om te surfen.

Het is altijd belangrijk om de lokale weersomstandigheden te controleren voordat je gaat windsurfen op Lanzarote. De wind en golven kunnen erg onvoorspelbaar zijn en het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen. Zorg ervoor dat je altijd een wetsuit draagt en dat je ervaren surfer bent voordat je naar de meer uitdagende plekken gaat.

Conclusie

Lanzarote biedt enkele van de beste plekken om te windsurfen ter wereld. Of je nu een beginner bent of een gevorderde surfer, er is altijd een plek om te surfen op het eiland. Playa de Famara en Puerto del Carmen zijn perfecte plekken voor beginners, terwijl Costa Teguise, El Golfo en La Santa uitdagende plekken zijn voor gevorderde surfers. Het is altijd belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen en de lokale weersomstandigheden te controleren voordat je gaat windsurfen op Lanzarote.