Bezoek de mooiste dorpjes van Lanzarote

21 augustus 2023
Bezoek de mooiste dorpjes van Lanzarote

Lanzarote is een van de meest unieke en fascinerende eilanden van de Canarische Eilanden. Het vulkanische landschap heeft een buitenaardse schoonheid die bezoekers betovert, maar er is meer te ontdekken dan alleen de geologische wonderen. Lanzarote is ook de thuisbasis van een aantal charmante dorpjes die zeker een bezoek waard zijn. In dit blog post, zullen we een rondleiding maken door enkele van de mooiste dorpjes van Lanzarote die je niet mag missen tijdens je verblijf op dit prachtige eiland.

Haría

Haría is een pittoresk dorpje gelegen in het groene noorden van Lanzarote. Dit schilderachtige dorp wordt gekenmerkt door zijn witte huisjes en kleurrijke bloemen die contrasteren met het omliggende vulkanische landschap. Het dorp staat bekend als 'La Villa de las Mil Palmeras' (het dorp van de duizend palmbomen) vanwege het grote aantal palmbomen dat er groeit. Dit maakt Haría tot een oase van rust en schoonheid.

Elke zaterdagochtend wordt er een levendige ambachtelijke markt gehouden op het centrale plein van Haría, waar lokale ambachtslieden hun producten aanbieden. Ook is het dorp de laatste rustplaats van de beroemde Lanzarote-kunstenaar César Manrique. Zijn voormalige huis, nu een museum, is zeker een bezoek waard om meer te weten te komen over zijn leven en werk.

Teguise

Teguise, ooit de hoofdstad van Lanzarote, is een historisch dorp met een rijke geschiedenis. De smalle geplaveide straatjes en prachtige oude gebouwen geven je een gevoel van hoe het leven er eeuwen geleden moet zijn geweest. Teguise is beroemd om zijn goed bewaarde architectuur, waaronder de Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe, een prachtige 15e-eeuwse kerk, en het Castillo de Santa Bárbara, een fort op een nabijgelegen heuvel.

Elke zondag wordt Teguise omgetoverd tot een bruisende marktstad, waar lokale verkopers en ambachtslieden hun producten aanbieden. Van traditionele keramiek tot lokale kazen en wijnen, er is voor elk wat wils. Na een ochtend winkelen, kun je genieten van een heerlijke lunch in een van de vele uitstekende restaurants van het dorp.

Yaiza

Yaiza is een charmant dorpje in het zuiden van Lanzarote, dat de perfecte balans biedt tussen traditie en moderniteit. Het dorp is bekroond als een van de mooiste dorpen van Spanje en staat bekend om zijn goed bewaarde witte huisjes en prachtige bloemperken.

Yaiza is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van enkele van de belangrijkste toeristische attracties van Lanzarote, zoals het Timanfaya Nationaal Park en de zoutvlaktes van Salinas de Janubio. Bovendien is dit dorp omgeven door enkele van de beste wijngaarden van het eiland, waar je heerlijke Malvasia-wijnen kunt proeven.

Arrieta

Arrieta, gelegen aan de noordoostkust van Lanzarote, is een traditioneel vissersdorp met een ontspannen sfeer. Het dorp is de perfecte plek om te genieten van verse zeevruchten in een van de vele uitstekende restaurants langs de kust.

Een van de hoogtepunten van Arrieta is het prachtige strand van La Garita, een lang zandstrand met kristalhelder water en voorzieningen zoals een speeltuin en een beachvolleybalveld. Dit strand is ideaal voor gezinnen en watersportliefhebbers.

Punta Mujeres

Punta Mujeres is een rustig kustdorpje in het noorden van Lanzarote, bekend om zijn natuurlijke zwembaden die zijn gevormd uit vulkanisch gesteente. Deze zwembaden zijn perfect om in te zwemmen en te zonnebaden, en bieden een unieke ervaring die je nergens anders op het eiland zult vinden.

Het dorp heeft een authentieke sfeer, met witgekalkte huisjes en smalle straatjes die leiden naar de ruige kustlijn. Punta Mujeres is ook een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de Jameos del Agua en de Cueva de los Verdes.

Lanzarote biedt een schat aan culturele en natuurlijke bezienswaardigheden die je zullen betoveren tijdens je verblijf. Door het bezoeken van deze vijf charmante dorpjes krijg je een echt gevoel van de lokale cultuur en geschiedenis, en ontdek je enkele van de verborgen juweeltjes van het eiland. Of je nu geniet van de ambachtelijke markten, zwemt in natuurlijke zwembaden of ontspant op prachtige stranden, er is voor elk wat wils in de mooiste dorpjes van Lanzarote.