De 5 beste visplekken op Lanzarote: ontdek het vissersparadijs!

25 december 2023
De 5 beste visplekken op Lanzarote: ontdek het vissersparadijs!

Lanzarote, het prachtige Canarische eiland, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en kristalheldere wateren. Maar wist je dat het ook een geweldige bestemming is voor vissers? Met zijn overvloedige vispopulatie en diverse visplekken, is Lanzarote een waar vissersparadijs. In deze blogpost delen we de 5 beste visplekken op Lanzarote, zodat je optimaal kunt genieten van je visavontuur op dit betoverende eiland.

1. Playa Blanca

Playa Blanca, gelegen aan de zuidkust van Lanzarote, is een favoriete plek voor sportvissers. Met zijn turquoise wateren en prachtige stranden, biedt Playa Blanca niet alleen een schilderachtige omgeving, maar ook een overvloed aan vissoorten. Hier kun je onder andere barracuda, tonijn en dorade vangen. Er zijn verschillende visuitrustingverhuurbedrijven in de omgeving, dus je kunt gemakkelijk alles wat je nodig hebt huren voor een succesvolle visdag.

2. Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een populaire toeristische bestemming op Lanzarote, maar het biedt ook uitstekende vismogelijkheden. Deze visplek is ideaal voor zowel beginnende als ervaren vissers. Je kunt hier diepzeevissen proberen en mogelijk grote vissen zoals zwaardvis en marlijn vangen. Daarnaast zijn er ook visexcursies beschikbaar, waarbij je met een ervaren gids de beste visplekken kunt verkennen.

3. Costa Teguise

Costa Teguise, gelegen aan de oostkust van Lanzarote, is een andere geweldige visplek. Met zijn rotsachtige kustlijn en kalme wateren, is Costa Teguise ideaal om te vissen vanaf de kust. Hier kun je verschillende vissoorten vangen, waaronder baars, brasem en makreel. Vergeet niet om je eigen visuitrusting mee te nemen, omdat er geen visuitrustingverhuurbedrijven in de omgeving zijn.

4. Arrecife

Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, biedt ook goede vismogelijkheden. Hier kun je vissen vanaf de pier en mogelijk zeeforel, zeebaars en inktvis vangen. De visplekken in Arrecife zijn gemakkelijk bereikbaar en er zijn ook verschillende visuitrustingverhuurbedrijven in de omgeving. Vergeet niet om je visvergunning mee te nemen, aangezien deze vereist is om te mogen vissen op Lanzarote.

5. Famara

Famara, gelegen aan de noordwestkust van Lanzarote, is een paradijs voor strandvissers. Met zijn uitgestrekte zandstranden en ruige kliffen, biedt Famara een unieke viservaring. Hier kun je vissen op verschillende vissoorten, zoals brasem, harder en sardine. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de prachtige zonsondergangen terwijl je wacht op je volgende vangst.

Nu je op de hoogte bent van de beste visplekken op Lanzarote, is het tijd om je visuitrusting in te pakken en op avontuur te gaan. Vergeet niet om je visvergunning en eventuele andere vereiste documenten mee te nemen. Geniet van het vissen op Lanzarote en maak herinneringen die een leven lang meegaan!