De 5 mooiste stranden op Lanzarote waar je optimaal kunt zonnebaden!

10 januari 2024
De 5 mooiste stranden op Lanzarote waar je optimaal kunt zonnebaden!

Lanzarote, het prachtige eiland in de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende stranden en het heerlijke klimaat. Als je op zoek bent naar de perfecte plek om te zonnebaden en te ontspannen, dan ben je op Lanzarote aan het juiste adres. In deze blogpost delen we de 5 mooiste stranden van het eiland waar je optimaal kunt genieten van de zon en het strand.

1. Playa Blanca

Met zijn witte zand en turquoise water is Playa Blanca een van de meest populaire stranden op Lanzarote. Het strand is prachtig gelegen en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan. Het is een ideale plek om te zonnebaden, te zwemmen en te ontspannen. Er zijn ook tal van restaurants en bars in de omgeving waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

2. Papagayo

Papagayo is een reeks van prachtige stranden in het zuiden van Lanzarote. Deze stranden zijn bekend om hun kristalheldere water en witte zand. Het is een perfecte plek om te zonnebaden en te genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Je kunt er ook snorkelen en genieten van de onderwaterwereld.

3. Famara

Famara is een lang strand aan de noordwestkust van Lanzarote en is een paradijs voor surfers. Het strand staat bekend om zijn hoge golven en is een geweldige plek om te leren surfen of om te genieten van het kijken naar de surfers. Het strand is ook ideaal om te zonnebaden en te ontspannen met zijn gouden zand en prachtige uitzichten.

4. Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een populaire badplaats op Lanzarote en heeft een aantal prachtige stranden. Het grootste strand, Playa Grande, is perfect om te zonnebaden en te zwemmen. Het heeft fijn zand en helder water. Er zijn ook vele restaurants, bars en winkels in de buurt, dus je zult je nooit vervelen.

5. La Concha

La Concha is een klein en rustig strand in het noordoosten van Lanzarote. Het is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar wat privacy en rust. Het strand is omgeven door rotsformaties en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is perfect om te zonnebaden en te genieten van de rustige omgeving.

Samenvattend,

Lanzarote heeft een overvloed aan prachtige stranden waar je optimaal kunt genieten van de zon en het strand. Of je nu op zoek bent naar een levendig strand met veel activiteiten of een rustig en afgelegen strand, Lanzarote heeft voor elk wat wils. Dus pak je zonnebrandcrème en handdoek en geniet van een ontspannen dagje zonnebaden op een van de prachtige stranden van Lanzarote.