De beste plekken om te bodyboarden op Lanzarote

12 augustus 2023
De beste plekken om te bodyboarden op Lanzarote

Lanzarote, een van de meest exotische en spectaculaire Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Het eiland staat bekend om zijn unieke vulkanische landschap, prachtige stranden en geweldige golven, waardoor het een ideale bestemming is voor bodyboarders van alle niveaus. In deze blogpost zullen we enkele van de beste plekken om te bodyboarden op Lanzarote verkennen. Dus pak je bodyboard en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur!

1. Famara

Famara, gelegen aan de noordwestkust van Lanzarote, is zonder twijfel een van de beste plekken om te bodyboarden op het eiland. Het strand van Famara strekt zich uit over 6 kilometer en biedt een adembenemend uitzicht op de steile kliffen van El Risco. De golven hier zijn consistent en krachtig, waardoor het een ideale locatie is voor zowel beginners als gevorderde bodyboarders.

De beste tijd om te bodyboarden in Famara is tijdens de wintermaanden, wanneer de golven groter en krachtiger zijn. Zorg ervoor dat je de getijden en de weersomstandigheden in de gaten houdt, want sterke stromingen kunnen voorkomen, vooral tijdens de wintermaanden.

2. La Santa

La Santa, gelegen aan de westkust van Lanzarote, is een ander populair gebied voor bodyboarders. Het dorp La Santa is bekend om het La Santa Sport complex, een van de grootste sportfaciliteiten in Europa. Het nabijgelegen strand van La Santa, ook wel bekend als "El Quemao", is een van de meest uitdagende en opwindende plekken om te bodyboarden op Lanzarote.

El Quemao staat bekend om zijn krachtige golven en is vooral geschikt voor ervaren bodyboarders. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het bodyboarden in dit gebied, aangezien de golven hier snel en onvoorspelbaar kunnen zijn. Zorg ervoor dat je voldoende ervaring hebt voordat je je aan deze uitdagende golven waagt.

3. Arrieta

Arrieta, gelegen aan de noordoostkust van Lanzarote, is een klein vissersdorp met een ontspannen sfeer en prachtige stranden. Het strand Playa de la Garita is een van de beste plekken om te bodyboarden op Lanzarote, vooral voor beginners en gezinnen. De golven zijn hier meestal niet al te krachtig, en de zanderige bodem zorgt voor een veilige en comfortabele omgeving om te leren bodyboarden.

Het is belangrijk om op te merken dat de golven in Arrieta kunnen variëren afhankelijk van de weersomstandigheden en het getij, dus het is altijd een goed idee om de lokale surfwinkels te raadplegen voor de meest recente informatie over de golven.

4. Orzola

Orzola, gelegen aan de noordkust van Lanzarote, is een rustig en ongerept dorp dat bekend staat om zijn prachtige witte zandstranden en helderblauwe water. Het strand Playa de la Cantería, ook wel bekend als "Caleta de Caballo", is een van de beste plekken om te bodyboarden op Lanzarote, met golven die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde bodyboarders.

De golven bij Playa de la Cantería zijn meestal lang en krachtig, waardoor het een geweldige plek is om je bodyboardvaardigheden op de proef te stellen. Houd er rekening mee dat de golven hier tijdens de wintermaanden groter en krachtiger kunnen zijn, dus zorg ervoor dat je bekend bent met de omstandigheden voordat je het water in gaat.

5. Playa Honda

Playa Honda, gelegen aan de oostkust van Lanzarote, is een van de meest populaire plekken om te bodyboarden op het eiland. Het strand van Playa Honda is lang en zanderig, met een zachte helling die zorgt voor een veilige en aangename omgeving voor bodyboarders van alle leeftijden en niveaus.

De golven bij Playa Honda zijn over het algemeen vrij consistent en bieden zowel rechter- als linker golven, waardoor het een ideale plek is om te oefenen en je techniek te verbeteren. Net als bij de andere locaties op Lanzarote, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de getijden en de weersomstandigheden voor de meest optimale en veilige bodyboardervaring.

Lanzarote is ongetwijfeld een van de beste bestemmingen ter wereld om te bodyboarden, met een breed scala aan stranden en golven die geschikt zijn voor alle niveaus. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar een veilige en leuke plek om te leren, of een ervaren bodyboarder die op zoek is naar krachtige en uitdagende golven, Lanzarote heeft het allemaal. Dus pak je bodyboard, zonnebrandcrème en een flinke dosis avontuurlijke geest, en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring op dit prachtige Canarische eiland!