De beste plekken om te boulderen op Lanzarote

17 mei 2023
De beste plekken om te boulderen op Lanzarote

Als je een avontuurlijke geest hebt en van rotsklimmen houdt, is boulderen op Lanzarote absoluut iets voor jou. Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, is een paradijs voor boulderaars dankzij het vulkanische landschap en de unieke rotsformaties. In dit artikel zullen we de beste plekken om te boulderen op Lanzarote bespreken, zodat je het eiland op een geheel nieuwe manier kunt ontdekken.

1. Famara

Famara is niet alleen bekend om zijn prachtige stranden en surfmogelijkheden, maar ook om het indrukwekkende bouldergebied. Gelegen aan de noordwestkust van Lanzarote, biedt Famara verschillende bouldermogelijkheden geschikt voor zowel beginners als gevorderde klimmers. De rotsachtige kliffen en talrijke grotten zorgen voor een unieke en uitdagende boulderervaring.

Het gebied rond Risco de Famara is bijzonder populair bij boulderaars, met honderden routes om uit te kiezen. Het is belangrijk om te weten dat het terrein in Famara vrij ruig en onstabiel kan zijn, dus zorg ervoor dat je goed voorbereid bent en de juiste uitrusting bij je hebt.

2. Mala

Mala, gelegen aan de oostkust van Lanzarote, is een ander geweldig bouldergebied dat je niet mag missen. Met zijn zwarte vulkanische rotsen en adembenemende uitzichten op de oceaan, biedt Mala een unieke en schilderachtige omgeving voor bouldering.

De meeste routes in Mala zijn te vinden op de kliffen en heuvels langs de kust, met een breed scala aan moeilijkheidsgraden voor alle niveaus van klimmers. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen dorpje Mala, waar je de lokale cultuur kunt ervaren en genieten van heerlijke Canarische gerechten.

3. Guatiza

Guatiza, een klein dorp aan de oostkust van Lanzarote, is de thuisbasis van een van de meest uitdagende bouldergebieden op het eiland. De rotsformaties in Guatiza zijn voornamelijk gemaakt van basalt, wat zorgt voor een uitdagend en technisch klimterrein.

De routes in Guatiza variëren van eenvoudige traverses tot complexere problemen die kracht, techniek en behendigheid vereisen. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de juiste route te kiezen die past bij je vaardigheidsniveau, en vergeet niet om te genieten van de prachtige omgeving en het uitzicht op zee.

4. Orzola

Orzola, gelegen in het noorden van Lanzarote, is een ander fantastisch bouldergebied dat de moeite waard is om te verkennen. Het kustgebied rond Orzola staat bekend om zijn witte zandstranden en kristalhelder water, maar het is ook de thuisbasis van enkele uitdagende en unieke boulderroutes.

De rotsformaties in Orzola zijn voornamelijk gemaakt van vulkanisch gesteente, wat zorgt voor een uitdagende en diverse klimervaring. Vanwege de afgelegen locatie van Orzola, kun je genieten van rustige en ongerepte bouldermogelijkheden zonder de drukte van andere populaire klimgebieden.

5. La Santa

La Santa, gelegen aan de westkust van Lanzarote, staat bekend om zijn sportcomplex en uitstekende surfmogelijkheden. Echter, La Santa heeft ook enkele van de beste bouldergebieden op het eiland, waardoor het een populaire bestemming is voor klimmers van alle niveaus.

De rotsformaties in La Santa zijn voornamelijk gemaakt van basalt, met veel routes die zowel kracht als techniek vereisen. De nabijheid van de oceaan zorgt voor een schilderachtige en ontspannende klimervaring, en het is ook de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag boulderen.

6. Playa Quemada

Playa Quemada, gelegen aan de zuidoostkust van Lanzarote, is een ander prachtig bouldergebied dat je niet mag missen. Met zijn zwarte zandstrand en indrukwekkende kliffen, biedt Playa Quemada een unieke en uitdagende klimervaring.

De rotsformaties in Playa Quemada zijn voornamelijk gemaakt van vulkanisch gesteente, en de routes variëren in moeilijkheidsgraad van eenvoudige traverses tot complexe problemen. Het is belangrijk om op te merken dat Playa Quemada een beschermd natuurgebied is, dus zorg ervoor dat je respect hebt voor de omgeving en de lokale regelgeving volgt.

Lanzarote biedt een schat aan bouldermogelijkheden voor klimmers van alle niveaus en ervaringen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde boulderaar, de unieke vulkanische landschappen en adembenemende uitzichten op Lanzarote zullen je niet teleurstellen. Vergeet niet om altijd voorzorgsmaatregelen te nemen, de juiste uitrusting te gebruiken en lokale regelgeving te respecteren tijdens je boulderavonturen op dit prachtige eiland.