De beste plekken om te duiken op Lanzarote

27 augustus 2023
De beste plekken om te duiken op Lanzarote

Lanzarote is een eiland dat bekend staat om zijn prachtige landschappen en natuurlijke schoonheid. Maar wist je dat het ook een van de beste plekken is om te duiken in Europa? Met zijn heldere wateren, overvloed aan zeeleven en unieke onderwaterlandschap, is Lanzarote een paradijs voor duikers. In deze blogpost zullen we enkele van de beste duiklocaties op Lanzarote bespreken.

Museo Atlántico

Een van de meest populaire en unieke duiklocaties op Lanzarote is het Museo Atlántico. Dit onderwatermuseum, gelegen voor de kust van Playa Blanca, is een kunstmatig rif dat is gemaakt om zeeleven aan te trekken en tegelijkertijd een educatieve ervaring te bieden. Het museum bestaat uit meer dan 300 levensgrote sculpturen die zijn ontworpen door de beroemde Britse kunstenaar Jason deCaires Taylor. Het museum is te bereiken via een boottocht vanuit de jachthaven van Puerto Calero. Het is een ervaring die je niet wilt missen tijdens je verblijf op Lanzarote.

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een andere populaire duiklocatie op Lanzarote en biedt een aantal geweldige duikplekken. Een van de meest populaire is de Playa Chica, een klein strand dat bekend staat om zijn kristalheldere wateren en overvloed aan zeeleven. Het is ook een ideale plek voor beginners, omdat de maximale diepte ongeveer 6 meter is en er weinig stroming is. Een andere geweldige duikplek in Puerto del Carmen is de Cathedral, een grote grot die toegankelijk is via een opening op ongeveer 15 meter diepte. Deze duiklocatie is geschikt voor ervaren duikers vanwege de diepte en de sterke stroming.

Playa Blanca

Playa Blanca is een ander populair gebied voor duikers op Lanzarote. Een van de meest indrukwekkende duiklocaties hier is de Montana Amarilla, een vulkanische formatie die uit de zee oprijst en een unieke onderwaterlandschap biedt. Er zijn ook tal van grotten en tunnels om te verkennen. Een andere populaire duikplek in Playa Blanca is de Papagayo, een gebied dat bekend staat om zijn rotsachtige formaties en overvloed aan zeeleven zoals octopussen en roggen.

La Graciosa

La Graciosa is een klein eiland vlak bij Lanzarote en is een populaire bestemming voor dagtochten vanuit het vasteland. Het eiland biedt ook enkele van de beste duiklocaties in de omgeving. Een van de meest populaire duikplekken hier is de Roque del Este, een grote rotsformatie die uit de zee oprijst en een overvloed aan zeeleven aantrekt. Er zijn ook tal van andere duikplekken rond het eiland, waaronder de Montana Amarilla, die ook te vinden is in Playa Blanca.

Praktische tips

Als je gaat duiken op Lanzarote, zijn er enkele praktische tips die je moet weten. Ten eerste is een duikbrevet vereist om te kunnen duiken. Als je geen brevet hebt, kun je ter plaatse een cursus volgen om er een te krijgen. Ten tweede is het belangrijk om te weten dat de watertemperatuur op Lanzarote het hele jaar door vrij constant is, meestal tussen de 18 en 23 graden Celsius. Het is dus niet nodig om een dikke wetsuit mee te nemen. Ten derde is het belangrijk om te weten dat er op sommige duiklocaties stroming kan zijn. Het is daarom belangrijk om alleen te duiken op plekken die geschikt zijn voor je ervaringsniveau en om altijd met een ervaren duikgids te duiken.

Lanzarote biedt enkele van de beste duiklocaties in Europa. Of je nu een beginner bent of een ervaren duiker, er is voor ieder wat wils. Van het Museo Atlántico tot de Montana Amarilla, er zijn tal van unieke onderwaterlandschappen en overvloedige zeeleven om te verkennen. Vergeet niet om je duikbrevet mee te nemen en veilig te duiken met een ervaren duikgids. Geniet van de prachtige onderwaterwereld van Lanzarote!