De beste plekken om te kamperen op Lanzarote

7 juli 2023
De beste plekken om te kamperen op Lanzarote

Lanzarote, een van de Canarische eilanden, is een paradijs voor kampeerliefhebbers. Met zijn unieke vulkanische landschap, prachtige stranden en het aangename klimaat is het eiland de perfecte bestemming voor zowel ervaren kampeerders als beginners. In dit blogartikel ontdek je de beste plekken om te kamperen op Lanzarote, zodat je het eiland op een avontuurlijke en budgetvriendelijke manier kunt verkennen.

1. Camping Playa de Famara

Playa de Famara, gelegen aan de noordwestkust van Lanzarote, is een van de meest spectaculaire stranden van het eiland. Het is een ideale locatie voor kampeerders die houden van watersporten, zoals surfen en kitesurfen, en voor degenen die gewoon willen genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

De camping ligt op loopafstand van het strand en biedt basisfaciliteiten zoals toiletten, douches, en een klein winkeltje. De zonsondergangen op Playa de Famara zijn adembenemend en het uitzicht op de nabijgelegen kliffen en het eiland La Graciosa maken het een onvergetelijke kampeerervaring.

2. Camping Playa Montaña Roja

Deze camping ligt aan de voet van de indrukwekkende Montaña Roja, een van de meest iconische vulkanen van Lanzarote. De camping is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van het zuidelijke deel van het eiland, zoals het beroemde Timanfaya Nationaal Park en de zoutpannen van Janubio.

Camping Playa Montaña Roja biedt ruime kampeerplekken, schone toiletten, douches, en een gemeenschappelijke keuken. Het nabijgelegen strand van La Tejita is een prachtig goudkleurig zandstrand waar je kunt zwemmen, zonnebaden en genieten van een spectaculair uitzicht op de vulkaan.

3. Camping Papagayo

Papagayo is zonder twijfel een van de mooiste stranden van Lanzarote. Gelegen in het zuidelijke deel van het eiland, is het beroemd om zijn kristalheldere water, wit zand en indrukwekkende kliffen. De camping ligt op korte afstand van het strand en is omgeven door het prachtige landschap van het natuurpark Los Ajaches.

De faciliteiten op Camping Papagayo omvatten toiletten, douches, en een gemeenschappelijke keuken. Het is een geweldige locatie voor het verkennen van het zuidelijke deel van Lanzarote, zoals het dorp Playa Blanca en het eerder genoemde Timanfaya Nationaal Park.

4. Finca de Arrieta

Finca de Arrieta is een unieke eco-glampinglocatie aan de noordoostkust van Lanzarote. Deze charmante plek biedt een scala aan accommodatiemogelijkheden, zoals yurts, tipi's, en stenen huisjes, allemaal met een milieuvriendelijke twist. Het terrein is omgeven door een prachtig landschap en ligt op slechts een steenworp afstand van het gouden zandstrand van Arrieta.

De faciliteiten op Finca de Arrieta zijn van hoge kwaliteit, met onder andere een zonne-energie verwarmd zwembad, speeltuin, gemeenschappelijke keuken, en barbecueplek. Het is een perfecte locatie voor gezinnen met kinderen en voor diegenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en comfortabele kampeerervaring.

5. Camping Caleta de Caballo

Caleta de Caballo is een klein vissersdorp aan de noordwestkust van Lanzarote, beroemd om zijn spectaculaire golven en prachtige kustlandschap. De camping ligt op loopafstand van het strand en biedt eenvoudige faciliteiten zoals toiletten en douches.

Deze locatie is perfect voor kampeerders die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen omgeving, en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in watersporten zoals surfen, bodyboarden en snorkelen. Het nabijgelegen dorp La Santa biedt een scala aan bars, restaurants, en winkels voor al je dagelijkse behoeften.

6. Camping Playa Blanca

Playa Blanca is een populair toeristisch gebied in het zuiden van Lanzarote, bekend om zijn prachtige stranden, levendige sfeer en uitstekende faciliteiten. De camping ligt op korte afstand van het strand en biedt ruime kampeerplekken, schone toiletten, douches, en een gemeenschappelijke keuken.

Deze locatie is ideaal voor kampeerders die op zoek zijn naar een mix van ontspanning en entertainment, aangezien het gebied tal van bars, restaurants, winkels en watersportactiviteiten biedt. Bovendien is het een geweldig startpunt voor het verkennen van de nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals het Timanfaya Nationaal Park en de Papagayo-stranden.

Lanzarote is een prachtige bestemming voor kampeerliefhebbers, met tal van geweldige locaties om te genieten van het unieke landschap, de prachtige stranden en het aangename klimaat. Of je nu op zoek bent naar een rustige en ontspannen ervaring, een avontuurlijke vakantie vol watersporten, of een milieuvriendelijke glampingervaring, Lanzarote heeft het allemaal. Pak je tent en kampeerspullen en ontdek de beste plekken om te kamperen op dit betoverende eiland.