De beste plekken om te kitesurfen op Lanzarote

11 september 2023
De beste plekken om te kitesurfen op Lanzarote

Lanzarote is een perfecte bestemming voor kitesurfers van over de hele wereld. Het eiland heeft enkele van de beste kitesurfspots in Europa vanwege de gunstige wind- en weersomstandigheden. In deze blogpost zullen we enkele van de beste plekken om te kitesurfen op Lanzarote bespreken, zodat je je volgende kitesurfavontuur kunt plannen.

Famara Beach

Famara Beach is de meest populaire kitesurfspot op Lanzarote. Het is een prachtig strand aan de noordwestkust van het eiland met een lengte van meer dan 6 kilometer. Dankzij de constante wind is het een perfecte plek om te kitesurfen. Beginners kunnen hier ook terecht, omdat de golven minder hoog zijn dan op andere plekken op Lanzarote.

Playa de las Cucharas

Playa de las Cucharas is een strand aan de oostkust van Lanzarote. Het is een populaire plek onder zowel kitesurfers als windsurfers. Het strand heeft een 800 meter lange baai met constante wind en vlak water, wat het ideaal maakt voor freestyle kitesurfen.

Playa Blanca

Playa Blanca is een rustige en afgelegen plek aan de zuidkust van Lanzarote. Het heeft perfecte omstandigheden voor kitesurfers vanwege de constante wind en het vlakke water. Het is ook een geweldige plek voor beginners, omdat het strand gemakkelijk toegankelijk is en er niet veel mensen zijn.

Caleta de Famara

Caleta de Famara is een klein vissersdorpje aan de noordkust van Lanzarote, vlakbij Famara Beach. Het is een geweldige plek voor kitesurfers vanwege de constante wind en de hoge golven. Het is echter niet geschikt voor beginners vanwege de moeilijke omstandigheden.

La Santa

La Santa is een klein vissersdorpje aan de noordwestkust van Lanzarote, niet ver van Famara Beach. Het is een populaire plek voor kitesurfers vanwege de constante wind en het vlakke water. Het is ook een geweldige plek voor beginners, omdat er niet veel mensen zijn en het strand gemakkelijk toegankelijk is.

El Golfo

El Golfo is een klein dorpje aan de westkust van Lanzarote, in de buurt van Playa Blanca. Het is een geweldige plek voor kitesurfers vanwege de constante wind en de hoge golven. Het is echter niet geschikt voor beginners vanwege de moeilijke omstandigheden.

Punta Mujeres

Punta Mujeres is een klein vissersdorpje aan de noordoostkust van Lanzarote. Het is een rustige en afgelegen plek met perfecte omstandigheden voor kitesurfers. Het strand heeft een lange baai met vlak water en constante wind, wat het ideaal maakt voor freestyle kitesurfen.

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een populaire badplaats aan de oostkust van Lanzarote. Het heeft een lang strand met perfecte omstandigheden voor kitesurfers. Het is een geweldige plek voor beginners vanwege het vlakke water en de gemakkelijke toegang tot het strand. Er zijn ook kitesurfscholen beschikbaar voor diegenen die willen leren kitesurfen.

Naast deze plekken zijn er nog veel meer plekken op Lanzarote waar je kunt kitesurfen. Het eiland heeft voor ieder wat wils, van rustige en afgelegen plekken tot drukke stranden vol met andere kitesurfers. Wat je niveau ook is, er is altijd een perfecte plek om te kitesurfen op Lanzarote. We hopen dat deze blogpost je heeft geholpen bij het plannen van je volgende kitesurfavontuur op dit prachtige eiland.