De beste plekken om te klimmen op Lanzarote

1 juli 2023
De beste plekken om te klimmen op Lanzarote

Lanzarote, een van de spectaculaire Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor klimliefhebbers. Met zijn unieke vulkanische landschappen, aangenaam klimaat en uitdagende rotswanden biedt Lanzarote eindeloze mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren klimmers. In dit blogartikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht langs de beste klimplekken die Lanzarote te bieden heeft.

1. El Cenobio de Los Hermanos

Gelegen aan de noordkust van Lanzarote, is El Cenobio de Los Hermanos een indrukwekkende klif die zich uitstrekt over de kustlijn. Deze klimspot is vooral populair onder sportklimmers, dankzij de verscheidenheid aan routes die variëren in moeilijkheidsgraad. De klif is verdeeld in verschillende sectoren, met routes die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde klimmers. Het uitzicht op de oceaan en de omliggende landschappen is adembenemend en alleen al de moeite waard om hier een dagje te klimmen.

2. La Cueva de Atalaya

La Cueva de Atalaya, gelegen in het zuidwesten van Lanzarote, is een indrukwekkende grot die unieke klimervaringen biedt. Deze locatie is ideaal voor ervaren klimmers die op zoek zijn naar een uitdaging, aangezien de routes technisch en fysiek veeleisend zijn. De grot is ook een geweldige plek om te boulderen, met tal van problemen om op te lossen op de rotsachtige bodem. La Cueva de Atalaya is een must-visit voor elke klimmer die Lanzarote bezoekt.

3. El Risco de Famara

El Risco de Famara, gelegen in het noordwesten van het eiland, is een majestueuze klif die zich uitstrekt over de kustlijn. Met een hoogte van 671 meter, is deze plek een favoriet onder ervaren klimmers die op zoek zijn naar een uitdaging. De routes variëren in moeilijkheidsgraad en stijl, maar zijn over het algemeen veeleisender dan andere locaties op Lanzarote. Het adembenemende uitzicht op de oceaan en het vulkanische landschap zorgen voor een onvergetelijke klimervaring.

4. Los Ajaches

Los Ajaches, gelegen in het zuidelijke deel van Lanzarote, is een uitgestrekt vulkanisch landschap dat tal van klimmogelijkheden biedt. Deze locatie is vooral populair onder boulderaars, met een grote verscheidenheid aan problemen om op te lossen op de rotsachtige bodem. Los Ajaches is ook een geweldige plek om te oefenen op traditionele klimtechnieken, met tal van routes die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde klimmers. Het unieke landschap en de rustige omgeving maken Los Ajaches tot een ideale bestemming voor een ontspannen klimdag.

5. Montana de Guenia

Montana de Guenia is een indrukwekkende vulkanische kegel gelegen in het centrale deel van Lanzarote. Deze locatie is ideaal voor beginnende klimmers die hun vaardigheden willen verbeteren in een uitdagende omgeving. De routes variëren in moeilijkheidsgraad, maar zijn over het algemeen toegankelijk en goed onderhouden. Het panoramische uitzicht op het omliggende landschap en de oceaan zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

6. La Geria

La Geria, gelegen in het hart van Lanzarote, is een uniek wijnbouwgebied dat een verrassende verscheidenheid aan klimmogelijkheden biedt. Hoewel het misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming is voor klimmen, biedt La Geria tal van mogelijkheden voor zowel sportklimmen als boulderen. De routes zijn technisch en uitdagend, waardoor ze ideaal zijn voor ervaren klimmers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. Bovendien biedt La Geria een prachtig uitzicht op het omliggende vulkanische landschap en de unieke wijnbouwterrassen.

7. El Bosquecillo

El Bosquecillo, gelegen in het noorden van Lanzarote, is een klein bosgebied dat een scala aan klimmogelijkheden biedt. Deze locatie is ideaal voor gezinnen en beginnende klimmers, met tal van toegankelijke routes en een ontspannen sfeer. El Bosquecillo is ook een geweldige plek om te picknicken en te genieten van het prachtige landschap, waardoor het een ideale bestemming is voor een ontspannen dag in de natuur.

Lanzarote biedt een schat aan klimmogelijkheden voor alle niveaus en stijlen. Of je nu een beginnende klimmer bent die op zoek is naar toegankelijke routes, of een ervaren klimmer die op zoek is naar een uitdaging, Lanzarote heeft voor ieder wat wils. Het unieke vulkanische landschap en het aangename klimaat maken het eiland tot een ideale bestemming voor een klimvakantie. Dus waar wacht je nog op? Pak je klimschoenen en ontdek de beste klimplekken die Lanzarote te bieden heeft!