De beste plekken om te mountainbiken op Lanzarote

16 juli 2023
De beste plekken om te mountainbiken op Lanzarote

Lanzarote, een van de prachtige Canarische Eilanden, staat bekend om zijn unieke vulkanische landschappen, prachtige stranden en een aangenaam klimaat het hele jaar door. Dit maakt het een ideale bestemming voor fietsliefhebbers, vooral mountainbikers. In deze blogpost ontdekken we de beste plekken om te mountainbiken op Lanzarote en geven we enkele tips voor een onvergetelijke ervaring. Pak je helm en fiets, en laten we op pad gaan!

1. Timanfaya National Park

Timanfaya National Park is een van de meest opvallende en populaire bezienswaardigheden op Lanzarote. Dit park staat bekend om zijn buitenaardse landschap, met lavavelden en vulkanische kraters die dateren uit de 18e eeuw. Hoewel fietsen niet is toegestaan binnen het park zelf, zijn er tal van routes rond de omtrek die je een adembenemend uitzicht op het park bieden. De route van Yaiza naar El Golfo is een van de meest aanbevolen opties, waarbij je langs de kust rijdt en de vulkanische kliffen en het groene meer van El Golfo bewondert.

2. La Geria

La Geria is een uniek wijnproducerend gebied op Lanzarote en biedt een ander soort landschap om te verkennen. Het gebied wordt gekenmerkt door de vele kleine, halfcirkelvormige muurtjes die de wijnstokken beschermen tegen de sterke wind die over het eiland waait. Deze muurtjes creëren een fascinerend labyrint dat perfect is voor mountainbikers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend in moeilijkheidsgraad, zodat zowel beginners als meer ervaren fietsers van de omgeving kunnen genieten.

3. Costa Teguise

Costa Teguise, gelegen aan de oostkust van Lanzarote, is een populaire vakantiebestemming met verschillende stranden en een bruisend nachtleven. Het gebied biedt ook prachtige mountainbikeroutes die de kustlijn volgen, met adembenemende uitzichten op zowel de zee als de bergen. De route van Costa Teguise naar Arrieta is een van de meest aanbevolen opties, omdat het je langs enkele van de mooiste stranden van het eiland voert en door het traditionele vissersdorp Arrieta.

4. Mirador del Río

Mirador del Río is een beroemd uitkijkpunt aan de noordkust van Lanzarote, ontworpen door de lokale kunstenaar César Manrique. Vanaf dit punt heb je een spectaculair uitzicht op het naburige eiland La Graciosa en de Chinijo-archipel. Er zijn verschillende mountainbikeroutes die je naar dit uitkijkpunt leiden, waarbij je door pittoreske dorpjes en langs indrukwekkende kliffen rijdt. De route van Haría naar Mirador del Río is zowel uitdagend als lonend, met steile beklimmingen en afdalingen en adembenemende uitzichten over het eiland.

5. Orzola en het noorden van het eiland

Orzola is een klein vissersdorpje aan de noordkust van Lanzarote en het vertrekpunt voor veerboten naar het eiland La Graciosa. De omgeving rond Orzola is ideaal voor mountainbiken, met een verscheidenheid aan routes die je door vulkanische landschappen en langs de ruige kustlijn leiden. Een van de meest uitdagende, maar lonende routes is de route van Orzola naar Haría, die je door het spectaculaire landschap van de Famara-kliffen en het vulkanische landschap van Malpaís de la Corona voert.

Tips voor mountainbiken op Lanzarote

Nu je weet welke plekken je niet mag missen tijdens je mountainbike-avontuur op Lanzarote, zijn hier enkele tips om je ervaring zo aangenaam mogelijk te maken:

Met zijn unieke landschappen, adembenemende uitzichten en diverse routes, is Lanzarote een paradijs voor mountainbikers. Of je nu een ervaren fietser bent of net begint, er is een route voor iedereen. Dus waar wacht je nog op? Spring op je fiets en ontdek de schoonheid van Lanzarote op twee wielen!