De Beste Plekken om te Parasailen op Lanzarote

7 juni 2023
De Beste Plekken om te Parasailen op Lanzarote

Lanzarote, een van de betoverende eilanden van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige landschappen, witte zandstranden en kristalheldere wateren. Het eiland is een populaire bestemming voor avonturiers en watersportliefhebbers, en een van de meest opwindende activiteiten om op Lanzarote te doen is parasailen. In dit blogartikel bespreken we de beste plekken om te parasailen op Lanzarote, zodat je weet waar je naartoe moet voor de ultieme adrenalinekick.

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is de grootste en meest populaire toeristische bestemming op Lanzarote. Met zijn lange zandstranden en levendige sfeer is het geen verrassing dat Puerto del Carmen een van de beste plekken is om te parasailen op het eiland. Er zijn verschillende aanbieders van parasailavonturen in de omgeving, die je meenemen op een opwindende vlucht langs de kustlijn van Lanzarote. Terwijl je hoog boven de oceaan zweeft, geniet je van een adembenemend uitzicht op de stranden en de omringende vulkanische landschappen.

Playa Grande

Playa Grande is het belangrijkste strand van Puerto del Carmen. Het is een perfecte locatie voor parasailen vanwege de kalme wateren en het brede zandstrand. Hier vind je verschillende watersportbedrijven die parasailen aanbieden, waar je zowel individuele vluchten als tandemvluchten kunt boeken. Dit is een ideale plek voor beginners en ervaren parasailers om van deze opwindende activiteit te genieten.

Playa Chica

Playa Chica is een kleinere, maar nog steeds populaire, strandlocatie in Puerto del Carmen. Hoewel het kleiner is dan Playa Grande, is het nog steeds een uitstekende plek om te parasailen. Playa Chica staat bekend om zijn heldere water en het is een populaire plek voor duiken en snorkelen. Het parasailen hier biedt een iets andere ervaring dan bij Playa Grande, aangezien de kustlijn rotsachtiger is en je een prachtig uitzicht hebt op de kliffen en grotten langs de kust.

Costa Teguise

Costa Teguise, gelegen aan de oostkust van Lanzarote, is een andere populaire toeristische bestemming die bekend staat om zijn prachtige stranden en uitstekende watersportmogelijkheden. Parasailen in Costa Teguise is een geweldige manier om de indrukwekkende kustlijn en de turquoise wateren van de oceaan te bewonderen.

Playa Las Cucharas

Playa Las Cucharas is het belangrijkste strand van Costa Teguise en een populaire plek om te parasailen. De omstandigheden hier zijn over het algemeen uitstekend voor parasailen, met constante winden en kalm water. Er zijn verschillende watersportbedrijven langs het strand die parasailavonturen aanbieden, en je kunt ervoor kiezen om alleen of met een partner de lucht in te gaan. Het uitzicht vanuit de lucht op Playa Las Cucharas is werkelijk spectaculair, met helderblauw water en een prachtig uitzicht op de kustlijn.

Playa Jablillo

Playa Jablillo is een kleiner, beschut strand in de buurt van Costa Teguise. Hoewel het minder bekend is dan Playa Las Cucharas, is het nog steeds een geweldige plek om te parasailen. Het strand is omgeven door een rotsachtige kustlijn, wat zorgt voor een unieke en schilderachtige ervaring tijdens je parasailvlucht. Je kunt ook genieten van een prachtig uitzicht op het nabijgelegen eiland La Graciosa en de omliggende vulkanische landschappen van Lanzarote.

Playa Blanca

Playa Blanca, gelegen aan de zuidkust van Lanzarote, is een andere uitstekende locatie voor parasailen. Dit schilderachtige kustplaatsje staat bekend om zijn witte zandstranden, kristalheldere wateren en prachtige uitzichten op het nabijgelegen eiland Fuerteventura. Er zijn verschillende aanbieders van parasailavonturen in Playa Blanca die je meenemen op een spannende vlucht boven de azuurblauwe zee.

Playa Dorada

Playa Dorada is een van de meest populaire stranden in Playa Blanca en een uitstekende plek om te parasailen. De kalme wateren en de gouden zandstranden zorgen voor een ideale omgeving om deze opwindende watersport te beoefenen. Tijdens je parasailvlucht heb je een panoramisch uitzicht op de zuidelijke kustlijn van Lanzarote, met de indrukwekkende vulkanische bergen op de achtergrond.

Playa Flamingo

Playa Flamingo, een ander populair strand in Playa Blanca, biedt ook parasailmogelijkheden. Dit strand staat bekend om zijn roze getinte zand en heldere wateren, wat zorgt voor een unieke achtergrond tijdens je parasailavontuur. Het uitzicht op de oceaan en de kustlijn van Playa Flamingo is adembenemend en zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Lanzarote is een echt paradijs voor liefhebbers van watersporten en avontuur, en parasailen is een van de beste manieren om het eiland en zijn prachtige kustlijn te verkennen. Of je nu kiest voor Puerto del Carmen, Costa Teguise of Playa Blanca, je zult gegarandeerd een opwindende en onvergetelijke ervaring opdoen tijdens het parasailen op Lanzarote.