De beste plekken om te snorkelen met kinderen op Lanzarote

25 juli 2023
De beste plekken om te snorkelen met kinderen op Lanzarote

Lanzarote, een van de prachtige Canarische Eilanden, is een ideale bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie. Met zijn vulkanische landschap, kristalheldere water en diverse zeeleven, is Lanzarote een paradijs voor snorkelliefhebbers. Als je van plan bent om met je kinderen te snorkelen tijdens je vakantie op Lanzarote, dan zijn hier enkele van de beste plekken om te bezoeken.

1. Playa Chica, Puerto del Carmen

Playa Chica is een klein en beschut strand in de populaire badplaats Puerto del Carmen. Dit strand wordt vaak beschouwd als een van de beste snorkelplekken op Lanzarote, dankzij het heldere, ondiepe water en het rijke zeeleven. Het is een perfecte plek voor kinderen om te beginnen met snorkelen, omdat het water rustig en veilig is. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan vissen, zoals papegaaivissen, trompetvissen en zelfs af en toe een rog.

2. Playa Flamingo, Playa Blanca

Playa Flamingo is een van de mooiste stranden van Lanzarote, gelegen in het zuiden van het eiland in Playa Blanca. Met zijn gouden zand en kalme wateren, biedt dit strand een uitstekende snorkelervaring voor gezinnen met kinderen. De zachte helling van het strand zorgt voor een gemakkelijke toegang tot het water, en de aanwezigheid van rotsachtige gebieden langs de kust creëert een ideale habitat voor een verscheidenheid aan zeedieren. Je zult hier veel kleurrijke vissen, krabben en zeesterren tegenkomen.

3. Papagayo-stranden, Playa Blanca

De Papagayo-stranden, gelegen in het zuiden van Lanzarote en dicht bij Playa Blanca, zijn een verzameling van prachtige baaien omringd door indrukwekkende kliffen. Deze stranden staan bekend om hun kristalheldere water en hun fascinerende onderwaterwereld. Ze zijn perfect voor gezinnen met kinderen, omdat de baaien bescherming bieden tegen sterke golven en stromingen. Je kunt bij de verschillende stranden van Papagayo veel tropische vissen en andere zeeorganismen spotten, zoals zeeslakken, inktvissen en zeepaardjes.

4. Playa Jablillo, Costa Teguise

Playa Jablillo is een charmant, klein strand gelegen in de badplaats Costa Teguise. Hoewel het kleiner is dan andere stranden op Lanzarote, is het een geweldige plek om te snorkelen met kinderen. Dankzij de beschutte ligging en het ondiepe water is het veilig voor kinderen om de onderwaterwereld te verkennen. Het rotsachtige rif aan de zijkant van het strand herbergt een grote verscheidenheid aan zeedieren, waaronder papegaaivissen, zee-egels en octopussen.

5. Playa de la Cera, Playa Blanca

Playa de la Cera is een minder bekend strand in het zuiden van Lanzarote, gelegen in de buurt van de beroemde Papagayo-stranden. Het is een rustige en afgelegen plek die ideaal is voor gezinnen die willen ontsnappen aan de drukte. Het heldere water en de rotsachtige omgeving maken Playa de la Cera tot een uitstekende plek om te snorkelen met kinderen. Je zult hier een overvloed aan zeeleven vinden, zoals kleurrijke vissen, schildpadden en zeepaardjes.

6. Playa de Matagorda, Puerto del Carmen

Playa de Matagorda is een ander prachtig strand in Puerto del Carmen, dat bekend staat om zijn rustige wateren en uitgestrekte zandstranden. Het is een ideale plek om te snorkelen met kinderen, omdat het water ondiep en kalm is en er gemakkelijk toegang is tot het strand. De rotsachtige gebieden langs de kust bieden een geweldige kans om een verscheidenheid aan zeeleven te observeren, waaronder trompetvissen, zee-egels en krabben.

7. Playa de las Cucharas, Costa Teguise

Playa de las Cucharas is een van de grootste stranden in Costa Teguise en is een uitstekende plek om te snorkelen met kinderen. Het brede zandstrand en het ondiepe water zorgen voor een veilige en comfortabele snorkelervaring voor gezinnen. Het rif in de buurt van het strand is de thuisbasis van een diversiteit aan zeeleven, waaronder kleurrijke vissen, zeesterren en krabben.

Lanzarote is een paradijs voor snorkelliefhebbers en biedt tal van mogelijkheden voor gezinnen om samen van deze spannende activiteit te genieten. Van de rustige baaien van Papagayo tot de levendige riffen van Playa Chica, er is voor elk wat wils. Dus pak je snorkeluitrusting en ga op avontuur met je kinderen op deze prachtige bestemming. Vergeet niet om altijd de veiligheid van je kinderen in het achterhoofd te houden en hen te begeleiden tijdens het snorkelen. Geniet van de adembenemende onderwaterwereld van Lanzarote en creëer onvergetelijke herinneringen met je gezin!