De Beste Plekken om te Surfen op Lanzarote

13 juli 2023
De Beste Plekken om te Surfen op Lanzarote

Lanzarote, een van de prachtige Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor surfers. Met zijn vulkanische landschap, kristalhelder water en consistente golven is het eiland een topbestemming voor surfers van alle niveaus. In dit artikel ontdek je de beste plekken om te surfen op Lanzarote en leer je waarom dit eiland een must-visit is voor iedere surfliefhebber.

Inhoudsopgave

  1. Waarom Lanzarote?
  2. Famara Beach
  3. La Santa
  4. Playa de San Juan
  5. El Quemao
  6. Arrieta
  7. Orzola
  8. Conclusie

Waarom Lanzarote? {#waarom-lanzarote}

Lanzarote is niet alleen een geweldige plek om te surfen vanwege de perfecte golven, maar ook vanwege het aangename klimaat. Het eiland heeft het hele jaar door een mild en zonnig weer, met temperaturen die zelden onder de 20°C dalen. Dit betekent dat je op elk moment van het jaar kunt genieten van een surfvakantie op Lanzarote. Bovendien biedt het eiland een verscheidenheid aan surfspots die geschikt zijn voor beginners, gevorderden en zelfs professionele surfers.

Famara Beach {#famara-beach}

Famara Beach, gelegen aan de noordwestkust van Lanzarote, is een van de populairste surfstranden van het eiland. Het is een uitgestrekt zandstrand, omgeven door indrukwekkende kliffen en duinen. De golven bij Famara zijn meestal lang en krachtig, waardoor het een uitstekende locatie is voor zowel beginners als gevorderde surfers.

Een van de grootste voordelen van Famara Beach is dat het geschikt is voor alle soorten surfers. Er zijn verschillende surfscholen in het gebied die lessen aanbieden voor beginners, terwijl de meer ervaren surfers kunnen genieten van de snelle golven die verder van de kust breken. Bovendien is het strand van Famara een geweldige plek om te ontspannen na een lange surfsessie, met tal van gezellige restaurants en bars in de buurt.

La Santa {#la-santa}

La Santa, gelegen aan de westkust van Lanzarote, is een ander populair surfgebied op het eiland. Het staat bekend om zijn krachtige golven en uitdagende omstandigheden, waardoor het een favoriete plek is voor gevorderde en professionele surfers. La Santa heeft twee belangrijke surfspots: La Santa Reeft en La Santa Left.

La Santa Reeft is een rechtshandige golf die breekt over een vulkanisch rif. Deze golf is vooral bekend om zijn snelheid en kracht, en kan behoorlijk uitdagend zijn, zelfs voor ervaren surfers. La Santa Left, aan de andere kant, is een linkshandige golf die ideaal is voor diegenen die hun backhand willen verbeteren. Beide golven bieden een geweldige surfsessie, maar vanwege de moeilijkheidsgraad wordt het niet aanbevolen voor beginners.

Playa de San Juan {#playa-de-san-juan}

Playa de San Juan, ook bekend als "Haría", is een afgelegen surfstrand aan de noordkust van Lanzarote. Vanwege de afgelegen ligging is het meestal minder druk dan andere surfstranden op het eiland, waardoor het een ideale plek is voor diegenen die op zoek zijn naar rust en stilte.

De golven bij Playa de San Juan zijn krachtig en hol, en zijn het best geschikt voor gevorderde surfers. Echter, er zijn enkele rustigere plekken in de buurt die geschikt kunnen zijn voor beginners. Het is belangrijk om te weten dat de toegang tot het strand enigszins moeilijk kan zijn, dus het is aan te raden om een 4x4 voertuig te gebruiken om er te komen.

El Quemao {#el-quemao}

El Quemao, gelegen in het kleine vissersdorpje La Santa, is een van de meest uitdagende en spectaculaire surfspots op Lanzarote. Deze surfspot staat ook wel bekend als "het Europese Hawaï" vanwege de krachtige golven en de gelijkenis met de beroemde golven van Oahu.

De golven bij El Quemao zijn meestal groot en krachtig, en zijn het best geschikt voor ervaren en professionele surfers. Vanwege de sterke stromingen en de scherpe rotsen wordt het niet aanbevolen voor beginners. Het is echter een geweldige plek om te bezoeken en te genieten van het uitzicht op de spectaculaire golven.

Arrieta {#arrieta}

Arrieta, gelegen aan de noordoostkust van Lanzarote, is een klein en charmant dorpje dat bekend staat om zijn rustige en ontspannen sfeer. Hoewel het misschien niet zo bekend is als andere surfspots op het eiland, biedt Arrieta enkele geweldige golven voor surfers van alle niveaus.

De golven bij Arrieta zijn meestal lang en zacht, waardoor het een uitstekende plek is voor beginners om hun vaardigheden te verbeteren. Er zijn ook enkele meer uitdagende golven voor gevorderde surfers, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de omstandigheden gunstiger zijn.

Orzola {#orzola}

Orzola, gelegen aan de noordpunt van Lanzarote, is een rustig vissersdorpje dat bekend staat om zijn mooie stranden en kristalhelder water. Hoewel het misschien niet zo populair is als andere surfspots op het eiland, biedt Orzola enkele geweldige golven voor surfers van alle niveaus.

De golven bij Orzola zijn meestal zacht en ideaal voor beginners, maar er zijn ook enkele krachtigere golven die geschikt zijn voor gevorderde surfers. Het is belangrijk om te weten dat de stromingen in dit gebied sterk kunnen zijn, dus het is essentieel om voorzichtig te zijn en de lokale omstandigheden te controleren voordat je het water in gaat.

Conclusie {#conclusie}

Lanzarote is zonder twijfel een van de beste surfbestemmingen ter wereld, met een breed scala aan surfspots die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus. Of je nu een beginner bent die op zoek is naar zachte golven om je vaardigheden te verbeteren, of een ervaren surfer die op zoek is naar een uitdagende golf om je grenzen te verleggen, Lanzarote heeft het allemaal. Dus pak je surfplank en ontdek de beste plekken om te surfen op dit prachtige Canarische eiland.