De beste plekken om te vogelspotten op Lanzarote

26 september 2023
De beste plekken om te vogelspotten op Lanzarote

Lanzarote is een paradijs voor vogelliefhebbers. Met zijn ongerepte landschap en overvloed aan wilde dieren, is het eiland de perfecte bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in het observeren van vogels. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken bespreken om vogels te spotten op Lanzarote, zodat u uw reis optimaal kunt benutten.

1. Parque Nacional de Timanfaya

Parque Nacional de Timanfaya is een van de meest unieke en spectaculaire nationale parken van Spanje. Het park omvat een groot deel van het eiland en biedt een breed scala aan habitats voor vogels. Hier kunt u onder andere de volgende vogelsoorten spotten: de Lanner valk, de Canarische torenvalk, de keizerarend en de hop.

2. Salinas de Janubio

Salinas de Janubio is een zoutpannencomplex in het zuidwesten van Lanzarote. Het gebied is een belangrijke broedplaats voor verschillende soorten vogels, waaronder de flamingo, de steltkluut en de bonte strandloper. Het is ook een belangrijke rustplaats voor trekvogels die vanuit Afrika naar Europa vliegen.

3. La Geria

La Geria is een wijngebied in het centrale deel van Lanzarote. Het gebied is voornamelijk bedekt met vulkanisch gesteente en biedt een unieke habitat voor verschillende soorten vogels. Onder andere de hop, de kleine torenvalk en de woestijnvink zijn hier te vinden.

4. Mirador del Río

Mirador del Río is een uitkijkpunt in het noorden van Lanzarote. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht over het eiland en de omliggende zee. Het gebied is een belangrijke broedplaats voor verschillende soorten zeevogels, waaronder de noordse stormvogel en de grote kuifduiker.

5. Charco del Palo

Charco del Palo is een klein vissersdorpje in het noordoosten van Lanzarote. Het gebied is een belangrijke broedplaats voor verschillende soorten zeevogels, waaronder de fuut, de kleine aalscholver en de witte kwikstaart. Het is ook een populaire plek onder ornithologen vanwege de grote verscheidenheid aan vogelsoorten die hier te vinden zijn.

Tips voor het vogelspotten op Lanzarote

Lanzarote is een geweldige bestemming voor vogelliefhebbers. Met zijn vele nationale parken, zoutpannen en wijngebieden biedt het eiland een breed scala aan habitats voor verschillende soorten vogels. Of u nu een ervaren ornitholoog bent of gewoon geniet van het observeren van wilde dieren, Lanzarote heeft voor iedereen iets te bieden. We hopen dat deze lijst met de beste plekken om vogels te spotten op Lanzarote u heeft geïnspireerd om zelf op ontdekkingstocht te gaan en te genieten van de prachtige natuur van dit unieke eiland.