De beste plekken om te wandelen op Lanzarote met kinderen

19 juni 2023
De beste plekken om te wandelen op Lanzarote met kinderen

Lanzarote, een van de prachtige Canarische Eilanden, is een paradijs voor liefhebbers van wandelen en natuurschoon. Het vulkanische eiland biedt diverse adembenemende landschappen en wandelroutes die geschikt zijn voor het hele gezin. In dit artikel ontdek je de beste plekken om te wandelen op Lanzarote met kinderen.

Inleiding

Wandelen is een uitstekende manier om quality time door te brengen met je gezin en de natuurlijke schoonheid van Lanzarote te bewonderen. Het eiland heeft een mild klimaat, wat het een ideale bestemming maakt voor wandeltochten het hele jaar door. Hier zijn enkele van de beste wandelroutes op Lanzarote die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen:

1. Timanfaya Nationaal Park

Timanfaya Nationaal Park is ongetwijfeld een van de meest populaire bezienswaardigheden op Lanzarote. Dit park staat bekend om zijn unieke maanlandschap, veroorzaakt door vulkanische uitbarstingen in de 18e eeuw. Hoewel je niet vrij mag rondwandelen in het park, zijn er begeleide wandelingen beschikbaar die perfect zijn voor gezinnen met kinderen.

De Ruta de los Volcanes is een begeleide wandeling van ongeveer 3 uur, die je meeneemt door het verbazingwekkende vulkanische landschap. Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en biedt een unieke kans om de fascinerende geologie van het park te leren kennen.

2. Los Hervideros

Los Hervideros is een prachtig kustgebied waar je kunt genieten van de spectaculaire kliffen en grotten die zijn gevormd door vulkanische activiteit en erosie. Er zijn verschillende paden die je kunt volgen, en hoewel sommige delen van de route smal en rotsachtig zijn, is het over het algemeen geschikt voor kinderen.

Een van de meest populaire wandelingen in dit gebied is de route van Los Hervideros naar Salinas de Janubio. Deze wandeling is ongeveer 2,5 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op de kust en het zwarte zandstrand van Playa de Janubio.

3. Parque Natural de los Volcanes

Parque Natural de los Volcanes is een ander beschermd natuurgebied op Lanzarote, dat verschillende vulkanen en lavavelden omvat. Er zijn diverse wandelroutes in dit park, variërend van korte, gemakkelijke wandelingen tot langere, uitdagende tochten.

Een van de meest gezinsvriendelijke wandelingen is de Caldera Blanca-route. Deze wandeling is ongeveer 5 kilometer lang en leidt je naar de top van Caldera Blanca, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op het omliggende landschap. Hoewel het laatste deel van de route wat steiler is, kunnen kinderen vanaf 6 jaar deze wandeling meestal zonder problemen voltooien.

4. Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes is een indrukwekkend lavagrottenstelsel dat is ontstaan door vulkanische activiteit. Hoewel het bezoeken van de grotten zelf niet echt een wandeling is, is het een geweldige ervaring voor gezinnen met kinderen en zeker de moeite waard om te combineren met een wandeling in de omgeving.

In de buurt van de grotten zijn er verschillende wandelpaden die je kunt volgen. Een van deze routes is de wandeling van Cueva de los Verdes naar Mirador del Río, een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op het eiland La Graciosa. Deze wandeling is ongeveer 4 kilometer lang en is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

5. Haría en het dal van de duizend palmbomen

Haría is een charmant dorpje gelegen in het noorden van Lanzarote, omringd door het zogenaamde "dal van de duizend palmbomen". Dit gebied is ideaal voor gezinnen die willen genieten van een rustige en ontspannende wandeling in de natuur.

Een van de meest aanbevolen wandelingen in dit gebied is de route van Haría naar Bosquecillo, een klein bos dat een van de weinige groene plekken op het eiland is. Deze wandeling is ongeveer 3,5 kilometer lang en is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Lanzarote is een perfecte bestemming voor gezinnen die willen genieten van de natuur en wandelen. Het eiland biedt tal van wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, variërend van korte, gemakkelijke tochten tot langere en uitdagendere wandelingen. Vergeet niet om voldoende water, zonnebrandcrème en geschikte schoenen mee te nemen tijdens het wandelen. Ontdek samen met je gezin de wonderen van Lanzarote en geniet van een onvergetelijke vakantie!