De Beste Plekken om te Zeekajakken op Lanzarote

23 mei 2023
De Beste Plekken om te Zeekajakken op Lanzarote

Lanzarote, het prachtige Canarische Eiland, is een droombestemming voor watersportliefhebbers. Met zijn indrukwekkende kustlijn, verborgen baaien en kristalheldere wateren is het eiland perfect voor zeekajakken. In dit blogitem ontdek je de beste plekken om te zeekajakken op Lanzarote, zodat je een onvergetelijk avontuur kunt beleven tijdens je vakantie.

1. Playa Blanca

Playa Blanca, gelegen aan de zuidkust van Lanzarote, is een populaire toeristische bestemming met een levendig stadscentrum en prachtige stranden. Het is een ideale plek om te zeekajakken, dankzij de kalme en heldere wateren die perfect zijn voor beginners en ervaren kajakkers.

Vanaf Playa Blanca kun je gemakkelijk naar het nabijgelegen eiland Los Lobos en Fuerteventura peddelen, waar je kunt genieten van de prachtige kustlijn en het rijke zeeleven. Mis ook de Papagayo-stranden niet, een reeks van afgelegen baaien met turquoise wateren en gouden zandstranden, waar je kunt stoppen voor een welverdiende rustpauze.

2. Playa Quemada

Playa Quemada is een rustig vissersdorpje aan de oostkust van Lanzarote, met een prachtig zwart kiezelstrand en kristalhelder water. Het is een ideale plek om te zeekajakken, vooral als je op zoek bent naar een rustiger en authentieker alternatief voor de drukkere toeristische gebieden.

Vanaf Playa Quemada kun je peddelen langs de indrukwekkende kliffen en grotten van de kustlijn, terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht op de oceaan en het vulkanische landschap van Lanzarote. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de nabijgelegen baaien, zoals Playa de La Arena en Playa de La Barrilla, waar je kunt genieten van een verfrissende duik en een picknick op het strand.

3. Órzola

Órzola, gelegen aan de noordkust van Lanzarote, is een pittoresk vissersdorpje met een prachtige haven en een reeks van mooie, witte zandstranden. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor zeekajakken, met tal van routes om uit te kiezen en een prachtig uitzicht op de omliggende eilanden, zoals La Graciosa en Alegranza.

Vanaf Órzola kun je naar de nabijgelegen stranden van Caleton Blanco en Playa de La Cantería peddelen, bekend om hun heldere wateren en unieke landschappen. Je kunt ook de kustlijn van het beschermde natuurgebied Chinijo Archipelago verkennen, waar je kunt genieten van de ongerepte natuur en het rijke zeeleven.

4. Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een van de bekendste toeristische bestemmingen op Lanzarote, met een levendige sfeer en een breed scala aan watersportactiviteiten om uit te kiezen. Zeekajakken is hier zeker een must-do, met tal van routes langs de kustlijn en prachtige stranden om te ontdekken.

Vanaf Puerto del Carmen kun je peddelen naar de nabijgelegen stranden van Playa Grande en Playa Chica, waar je kunt genieten van de prachtige omgeving en het heldere water. Je kunt ook de indrukwekkende kliffen en grotten van de kustlijn verkennen, die onderdak bieden aan een overvloed aan zeeleven, waaronder zeeschildpadden, roggen en kleurrijke vissen.

5. Arrieta

Arrieta is een charmant kustdorpje aan de noordoostkust van Lanzarote, met een traditionele sfeer en een prachtig wit zandstrand. Het is een ideale plek om te zeekajakken, met rustige wateren en een prachtig uitzicht op de omliggende vulkanische landschappen.

Vanaf Arrieta kun je peddelen langs de kustlijn en de vele verborgen baaien en stranden ontdekken, zoals Playa de La Garita en Playa del Charcón. Je kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen grotten en kliffen, waar je kunt genieten van het indrukwekkende landschap en het rijke zeeleven.

Tips voor Zeekajakken op Lanzarote

Lanzarote is zonder twijfel een paradijs voor zeekajakkers, met zijn prachtige kustlijn, heldere wateren en adembenemende landschappen. Of je nu een ervaren kajakker bent of het voor de eerste keer probeert, er is geen betere plek om je peddel in het water te steken en te genieten van een onvergetelijk avontuur.