De beste plekken om te zeilen met kinderen op Lanzarote

8 mei 2023
De beste plekken om te zeilen met kinderen op Lanzarote

Lanzarote, een van de prachtige Canarische Eilanden, is een ideale bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar zon, zee en avontuur. Met zijn spectaculaire stranden, kristalheldere wateren en aangename klimaat is het eiland een perfecte locatie om samen met uw kinderen te zeilen. In dit artikel ontdekken we de beste plekken om te zeilen met kinderen op Lanzarote, zodat u een onvergetelijke vakantie kunt plannen.

1. Puerto Calero

Puerto Calero is een luxe jachthaven gelegen aan de zuidwestkust van Lanzarote, op slechts 10 minuten rijden van Puerto del Carmen. Met zijn uitstekende faciliteiten en prachtige omgeving is het een ideale uitvalsbasis voor gezinnen die willen genieten van zeilen op Lanzarote. Er zijn verschillende zeil- en bootverhuurbedrijven in de jachthaven, waar u alles kunt vinden wat u nodig heeft voor een dag op het water met uw kinderen.

De beschutte wateren rond Puerto Calero zijn perfect voor beginners en jonge zeilers. Bovendien is het slechts een korte zeiltocht naar enkele van de mooiste stranden van het eiland, zoals Playa Quemada en Playa de Papagayo. Als u op zoek bent naar iets meer uitdagends, kunt u ook een tocht maken naar het nabijgelegen eiland Lobos, dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en prachtige zeegezichten.

2. Playa Blanca

Playa Blanca, gelegen aan de zuidkust van Lanzarote, is een populaire badplaats met een uitstekend aanbod aan watersportmogelijkheden. Het is een geweldige plek voor gezinnen om te zeilen, dankzij de rustige wateren en de nabijheid van enkele van de mooiste stranden van het eiland.

De jachthaven van Playa Blanca, Marina Rubicón, biedt een scala aan zeil- en bootverhuuropties, zodat u gemakkelijk een boot kunt vinden die geschikt is voor uw gezin. Eenmaal op het water kunt u genieten van de prachtige kustlijn van Lanzarote en een bezoek brengen aan nabijgelegen stranden zoals Playa Dorada, Playa Flamingo en Playa de Papagayo.

3. Costa Teguise

Costa Teguise, aan de oostkust van Lanzarote, is een andere uitstekende bestemming voor gezinnen die willen zeilen. De stad is de thuisbasis van enkele van de beste stranden van het eiland, waaronder Playa de las Cucharas, Playa de los Charcos en Playa Bastian. Deze stranden zijn niet alleen perfect om te ontspannen en te zonnebaden, maar bieden ook tal van watersportmogelijkheden, waaronder zeilen.

Er zijn verschillende zeilscholen en bootverhuurbedrijven in Costa Teguise, waar u de nodige uitrusting en lessen kunt vinden om uw gezin op weg te helpen. De wateren rond Costa Teguise zijn ideaal voor beginners en jonge zeilers, met rustige golven en constante wind die het zeilen aangenaam en uitdagend maken.

4. Arrecife

Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, ligt aan de oostkust van het eiland en biedt een scala aan zeilmogelijkheden voor gezinnen. De stad heeft een levendige jachthaven, Marina Lanzarote, waar u zeilboten kunt huren en zeilcursussen kunt volgen.

Vanuit Arrecife kunt u gemakkelijk enkele van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het eiland bereiken, zoals het Castillo de San Gabriel, het Islote de Fermina en de prachtige stranden van El Reducto en Playa del Cable. Bovendien zijn de wateren rond Arrecife geschikt voor zeilers van alle niveaus, van beginners tot meer ervaren zeilers.

5. La Graciosa

La Graciosa, een klein eilandje ten noorden van Lanzarote, is een idyllische bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen zeilervaring. Het eiland maakt deel uit van het beschermde Chinijo Archipelago Natural Park en staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en ongerepte natuur.

Hoewel er geen jachthavens zijn op La Graciosa, kunt u vanuit Lanzarote een boot huren en naar het eiland zeilen om te genieten van de rust en de schoonheid van de omgeving. De wateren rond La Graciosa zijn rustig en helder, waardoor het een ideale plek is voor gezinnen om te zeilen, snorkelen en zwemmen.

Samenvatting

Lanzarote is een paradijs voor gezinnen die op zoek zijn naar zon, zee en zeilavontuur. Of u nu een ervaren zeiler bent of net begint, er zijn tal van bestemmingen op het eiland die perfect zijn voor zeilen met kinderen. Van de luxueuze jachthaven van Puerto Calero tot de ongerepte stranden van La Graciosa, er is voor elk wat wils. Het enige wat u hoeft te doen is uw zeiluitrusting pakken en een onvergetelijke vakantie plannen op dit prachtige Canarische eiland.