De beste plekken om te zeilen op Lanzarote

1 juni 2023
De beste plekken om te zeilen op Lanzarote

Lanzarote, een prachtig eiland gelegen in de Atlantische Oceaan, maakt deel uit van de Canarische Eilanden-archipel en is een populaire bestemming voor zeilliefhebbers van over de hele wereld. Met zijn aangename klimaat, kristalheldere water en adembenemende natuurlijke landschappen biedt Lanzarote een unieke en onvergetelijke zeilervaring. In dit artikel delen we de beste plekken om te zeilen op Lanzarote en enkele tips om het meeste uit je zeilavontuur te halen.

1. Puerto Calero

Puerto Calero is een van de meest prestigieuze jachthavens van Lanzarote en de ideale uitvalsbasis voor zeilliefhebbers die het eiland willen verkennen. Deze jachthaven biedt uitstekende faciliteiten, zoals ligplaatsen, restaurants, winkels en een zeilschool. Het is de perfecte plek om te beginnen met zeilen en de nabijgelegen eilanden te bezoeken, zoals La Graciosa en Lobos.

2. Playa Blanca

Playa Blanca, gelegen in het zuiden van Lanzarote, is een populaire toeristische bestemming en een uitstekende plek om te zeilen. Met zijn witte zandstranden en kristalhelder water biedt Playa Blanca een prachtige omgeving voor zeiltochten. De jachthaven van Playa Blanca, Marina Rubicón, biedt zeilers een breed scala aan diensten en faciliteiten, waaronder ligplaatsen, brandstof, watersportactiviteiten en een zeilschool.

3. Arrecife

Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, is een levendige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Zeilen rond Arrecife biedt de mogelijkheid om de prachtige kustlijn en indrukwekkende architectuur te bewonderen, zoals Castillo de San José en Castillo de San Gabriel. De jachthaven van Arrecife, Marina Lanzarote, is een moderne jachthaven met uitstekende faciliteiten en diensten, waaronder ligplaatsen, brandstof, reparatieservices en een zeilschool.

4. Costa Teguise

Costa Teguise, gelegen aan de oostkust van Lanzarote, is een populaire vakantiebestemming en een geweldige plek om te zeilen. Met zijn beschutte baaien, gouden zandstranden en helderblauw water is Costa Teguise ideaal voor zeiltochten langs de kust. Het gebied is ook beroemd om zijn uitstekende windsurf- en kitesurfomstandigheden, waardoor het de perfecte plek is voor watersportliefhebbers.

5. La Graciosa

La Graciosa, een klein eiland ten noorden van Lanzarote, is een waar paradijs voor zeilliefhebbers. Met zijn ongerepte stranden, kristalhelder water en onbewoonde landschappen biedt La Graciosa een unieke en onvergetelijke zeilervaring. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar vanuit Lanzarote en is de perfecte bestemming voor dagtochten en langere zeilvakanties.

6. Islote de Lobos

Islote de Lobos, gelegen tussen Lanzarote en Fuerteventura, is een klein en onbewoond eiland dat een populaire bestemming is voor zeilers. Het eiland is een beschermd natuurgebied, met een unieke flora en fauna, waardoor het een ideale plek is voor natuurliefhebbers en fotografen. Zeilen rond Islote de Lobos biedt de kans om te genieten van de spectaculaire landschappen en het kristalheldere water.

Zeiltips voor Lanzarote
  1. Beste reistijd: De beste tijd om te zeilen op Lanzarote is tussen mei en oktober, wanneer het weer warm en zonnig is, met een gemiddelde temperatuur van 25°C. De passaatwinden zijn het meest stabiel in deze periode, wat zorgt voor een aangename zeilervaring.

  2. Zeilen met kinderen: Lanzarote is een gezinsvriendelijke bestemming en biedt tal van activiteiten en attracties voor kinderen. Als je van plan bent om te zeilen met kinderen, zorg er dan voor dat je kiest voor een boot met voldoende ruimte en voorzieningen om het comfortabel te maken voor het hele gezin.

  3. Veiligheid aan boord: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de veiligheidsvoorschriften en -procedures aan boord van je zeilboot. Draag altijd een reddingsvest, zorg voor een EHBO-doos en zorg ervoor dat je voldoende water en voedsel aan boord hebt.

  4. Respecteer het milieu: Lanzarote en de omliggende eilanden zijn kwetsbare ecosystemen. Wees je bewust van je impact op het milieu en respecteer de lokale flora en fauna. Gooi geen afval in de zee en probeer het gebruik van plastic te verminderen.

In conclusie, Lanzarote biedt een unieke en onvergetelijke zeilervaring voor zeilliefhebbers van alle niveaus. Met zijn adembenemende landschappen, kristalhelder water en uitstekende faciliteiten is Lanzarote de perfecte bestemming voor je volgende zeilavontuur.