De meest Instagram-waardige plekken van Lanzarote: ontdek de mooiste plekjes op het eiland!

20 oktober 2023
De meest Instagram-waardige plekken van Lanzarote: ontdek de mooiste plekjes op het eiland!

Ben je op zoek naar fotogenieke plekken om prachtige foto's te maken voor op Instagram? Dan is Lanzarote de perfecte bestemming voor jou! Dit prachtige eiland heeft vele plekken die absoluut Instagram-waardig zijn. Van adembenemende stranden tot indrukwekkende vulkanische landschappen, Lanzarote heeft het allemaal. In deze blogpost laten we je de meest Instagram-waardige plekken zien die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit eiland.

Playa de Papagayo

Laten we beginnen met één van de mooiste stranden van Lanzarote: Playa de Papagayo. Dit strand heeft een kristalheldere zee en wit zand, omringd door kliffen die voor een spectaculair uitzicht zorgen. Het is een perfecte plek om te zonnebaden, te zwemmen en te genieten van het uitzicht. Het strand is ook populair onder toeristen en lokale bewoners vanwege de vele activiteiten die er te doen zijn, zoals snorkelen, duiken en kajakken. Vergeet niet om enkele foto's te maken van het prachtige uitzicht en de turquoise zee.

Timanfaya National Park

Het Timanfaya National Park is een van de meest spectaculaire plekken op het eiland en een must-visit voor natuurliefhebbers. Het park heeft een uniek vulkanisch landschap met verschillende kleuren en texturen die het perfect maken voor Instagram-foto's. Het park is ook de thuisbasis van de beroemde Montañas del Fuego (Vuurbergen), waar je kunt zien hoe de vulkanen nog steeds actief zijn en de aarde prachtig rood kleurt. Vergeet niet om een rondleiding te boeken om de beste plekjes te ontdekken en om enkele unieke foto's te maken.

Cueva de los Verdes

De Cueva de los Verdes is een van de meest indrukwekkende grotten van Lanzarote. Deze grotten zijn ontstaan door vulkanische activiteit en hebben een unieke atmosfeer met prachtige kleuren en lichten. De grotten werden oorspronkelijk gebruikt als schuilplaats door de lokale bevolking tijdens invasies en piratenaanvallen, maar tegenwoordig zijn ze open voor het publiek. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door de grotten en enkele prachtige foto's maken van de unieke sfeer.

Mirador del Rio

Als je op zoek bent naar een prachtig uitzicht over Lanzarote, dan is de Mirador del Rio de perfecte plek voor jou. Dit uitkijkpunt biedt een adembenemend uitzicht over de oceaan en de nabijgelegen eilanden. Het uitkijkpunt is ontworpen door de beroemde kunstenaar César Manrique, die het ontwerp perfect heeft geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Vergeet niet om enkele foto's te maken van het uitzicht en de prachtige omgeving.

Jameos del Agua

De Jameos del Agua is een unieke plek op Lanzarote en een van de meest bezochte bezienswaardigheden. Het is een ondergronds grottenstelsel dat is ontstaan door vulkanische activiteit. Het is een prachtige plek, met een kristalhelder meer en enkele unieke decoraties. Bezoekers kunnen genieten van een rondleiding door de grotten en enkele prachtige foto's maken van de unieke sfeer.

La Geria

La Geria is een van de meest bijzondere wijngebieden ter wereld en een must-visit voor wijnliefhebbers. Het gebied is uniek vanwege de manier waarop de druiven worden verbouwd. De druiven worden namelijk in vulkanische as begraven om ze te beschermen tegen de wind en het zoute zeewater. Het resultaat is een prachtig landschap met rijen druivenstokken die voor een Instagram-waardig plaatje zorgen. Bezoekers kunnen ook genieten van een wijnproeverij en enkele flessen meenemen als souvenir.

Charco de Los Clicos

Charco de Los Clicos is een prachtig groen meer dat wordt omringd door zwarte zandstranden. Het meer heeft zijn groene kleur te danken aan algen die er groeien en het zorgt voor een bijzonder contrast met het zwarte zand en de blauwe lucht. Het is een prachtige plek om te genieten van de natuur en enkele unieke foto's te maken.

Arrecife

Arrecife is de hoofdstad van Lanzarote en een bruisende stad met veel te ontdekken. Het heeft een prachtige haven en een historische wijk met kleurrijke huizen en smalle straatjes. Het is een perfecte plek om te genieten van de lokale cultuur, te winkelen en enkele foto's te maken van de unieke architectuur.

Lanzarote heeft vele prachtige plekken die perfect zijn voor Instagram-foto's. Van adembenemende stranden tot indrukwekkende vulkanische landschappen, er is voor ieder wat wils. Vergeet niet om je camera mee te nemen en enkele unieke foto's te maken van deze prachtige plekken tijdens je bezoek aan Lanzarote.