Ontdek de beste picknickplekken op Lanzarote voor een onvergetelijke ervaring!

17 december 2023
Ontdek de beste picknickplekken op Lanzarote voor een onvergetelijke ervaring!

Als je op zoek bent naar een ontspannen en schilderachtige manier om van de prachtige natuur van Lanzarote te genieten, is er geen betere optie dan een picknick. Met zijn adembenemende landschappen en aangename klimaat biedt dit Canarische eiland tal van idyllische plekken om te genieten van een heerlijke maaltijd in de buitenlucht. In deze blogpost nemen we je mee naar de beste picknickplekken op Lanzarote, zodat je optimaal kunt genieten van de schoonheid van dit eiland.

1. Nationaal Park Timanfaya

Begin je avontuur op Lanzarote in het indrukwekkende Nationaal Park Timanfaya. Dit unieke vulkanische landschap is een van de meest bezochte attracties van het eiland. Terwijl je hier picknickt, kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de uitgestrekte lavavelden en de vulkanische bergen. Vergeet niet om je picknickkleed mee te nemen en te genieten van een heerlijke maaltijd temidden van dit buitengewone natuurschoon.

2. Cueva de los Verdes

Een andere geweldige plek om te picknicken op Lanzarote is de Cueva de los Verdes. Deze grot, gevormd door een uitbarsting van de vulkaan Monte Corona, biedt een unieke en mysterieuze omgeving. Tijdens je picknick in de grot kun je genieten van de magische sfeer en de prachtige stalactieten en stalagmieten bewonderen. Vergeet niet om wat lokale specialiteiten mee te nemen om van te genieten terwijl je je omringd voelt door de natuurlijke schoonheid van deze grot.

3. Playa de Papagayo

Als je op zoek bent naar een picknickplek aan zee, dan is Playa de Papagayo de perfecte keuze. Deze prachtige, afgelegen baai staat bekend om zijn kristalheldere water en gouden zandstranden. Neem een verfrissende duik in de zee en installeer je vervolgens op het strand voor een ontspannen picknick met uitzicht op de oceaan. Vergeet niet om je zonnebrandcrème en zwemkleding mee te nemen, zodat je na je maaltijd kunt genieten van een verkwikkende duik in het water.

4. Jardín de Cactus

Voor een unieke picknickervaring kun je terecht in de Jardín de Cactus. Deze prachtige cactustuin, ontworpen door de beroemde kunstenaar César Manrique, is een ware oase van rust en schoonheid. Kies een schaduwrijke plek tussen de vele verschillende soorten cactussen en geniet van je picknick omringd door de kleurrijke flora. Deze plek is perfect voor natuurliefhebbers en fotografen die op zoek zijn naar een bijzondere achtergrond voor hun maaltijd.

5. Mirador del Río

Sluit je picknickavontuur op Lanzarote af met een bezoek aan Mirador del Río. Deze adembenemende uitkijkpost biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende eilanden en de Atlantische Oceaan. Hier kun je genieten van je picknick terwijl je uitkijkt over het prachtige landschap dat zich voor je uitstrekt. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze onvergetelijke momenten vast te leggen.

Klaar om te genieten van een heerlijke picknick op Lanzarote? Met deze lijst van de beste picknickplekken op het eiland heb je genoeg inspiratie om je volgende avontuur te plannen. Vergeet niet om je picknickmand te vullen met lokale lekkernijen en je camera mee te nemen om de prachtige omgeving vast te leggen. Geniet van je maaltijd in de buitenlucht en laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van Lanzarote.