Ontdek de betoverende kunstwerken van César Manrique in Fundación César Manrique

23 november 2023
Ontdek de betoverende kunstwerken van César Manrique in Fundación César Manrique

Ben je op zoek naar een unieke culturele ervaring tijdens je bezoek aan Lanzarote? Dan mag een bezoek aan de Fundación César Manrique zeker niet ontbreken! Deze stichting, opgericht door de beroemde kunstenaar César Manrique, biedt een fascinerend inzicht in zijn leven en werk. Van prachtige sculpturen tot adembenemende architectuur, hier kun je genieten van de schoonheid en creativiteit van Manrique's kunstwerken. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour door de Fundación César Manrique en laten we je kennismaken met enkele van zijn meest indrukwekkende creaties.

De inspiratie achter de Fundación César Manrique

César Manrique, geboren op Lanzarote in 1919, was een visionaire kunstenaar en architect. Hij stond bekend om zijn vermogen om kunst te integreren in de natuurlijke omgeving, waardoor hij een harmonieuze relatie tussen mens en natuur creëerde. De Fundación César Manrique is gevestigd in het voormalige huis van de kunstenaar en is een eerbetoon aan zijn werk en filosofie.

Een architectonisch meesterwerk

Bij aankomst bij de Fundación César Manrique word je meteen betoverd door de architectuur. Het huis is gebouwd in traditionele Canarische stijl, met witgekalkte muren en groene accenten die perfect passen bij de omgeving. Manrique heeft echter ook enkele unieke elementen toegevoegd, zoals vulkanisch gesteente en artistieke details die zijn stijl weerspiegelen. Het huis zelf is al een kunstwerk op zich!

Verken de binnenkant van de stichting

Zodra je het huis binnenstapt, word je ondergedompeld in de wereld van César Manrique. De kamers zijn ingericht met zijn kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en keramiek. Elk stuk is zorgvuldig geplaatst om de harmonie tussen kunst en omgeving te behouden. Een van de hoogtepunten is de spectaculaire vulkanische grot, die dienst doet als een galerij voor enkele van Manrique's meest opvallende sculpturen.

Laat je betoveren door de buitenruimtes

Na het verkennen van de binnenkant van de stichting is het tijd om de prachtige buitenruimtes te ontdekken. De tuinen zijn ontworpen door Manrique zelf en zijn een weerspiegeling van zijn liefde voor de natuurlijke schoonheid van Lanzarote. Je vindt er weelderige planten, kleurrijke bloemen en indrukwekkende sculpturen die perfect opgaan in het landschap. Het is een oase van rust en inspiratie.

Bewonder de Windsculpturen van Manrique

Een van de meest opvallende kenmerken van de Fundación César Manrique zijn de windsculpturen, ook wel bekend als "los vientos" in het Spaans. Deze sculpturen zijn ontworpen om te bewegen met de wind, waardoor ze een dynamisch element toevoegen aan de omgeving. De sculpturen zijn gemaakt van metaal en hebben organische vormen die doen denken aan zeewezens. Het is een unieke ervaring om deze kunstwerken in actie te zien!

Geniet van het adembenemende uitzicht

Last but not least biedt de Fundación César Manrique een adembenemend uitzicht op de omgeving. Vanaf het dakterras heb je een panoramisch uitzicht over het eiland, met de vulkanen, de zee en het landschap dat zich voor je uitstrekt. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen en te genieten van de schoonheid van Lanzarote.

Praktische informatie

Kortom, een bezoek aan de Fundación César Manrique is een absolute must voor kunstliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar een unieke culturele ervaring op Lanzarote. Laat je betoveren door de kunstwerken van César Manrique en geniet van de prachtige omgeving van deze bijzondere stichting.