Ontdek de betoverende kust van Playa Dorada in Playa Blanca

27 februari 2024
Ontdek de betoverende kust van Playa Dorada in Playa Blanca

Playa Blanca, gelegen aan de zuidkust van het prachtige Lanzarote, is een populaire bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee en strand. Een van de meest adembenemende plekken om te verkennen tijdens je verblijf in Playa Blanca is de betoverende kust van Playa Dorada. Een wandeling langs dit prachtige strand biedt een unieke ervaring die je niet mag missen. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour langs de kust van Playa Dorada en laten we je kennismaken met de vele bezienswaardigheden en activiteiten die je onderweg kunt tegenkomen.

Startpunt: Playa Dorada

Je wandeling begint bij Playa Dorada, een van de mooiste stranden van Lanzarote. Het gouden zand, het kristalheldere water en de rustige sfeer maken het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Neem de tijd om een verfrissende duik te nemen in de zee voordat je aan je wandeling begint.

Geniet van het uitzicht vanaf de promenade

Vanaf Playa Dorada volg je de promenade die je langs de kust leidt. Deze goed onderhouden promenade biedt prachtige uitzichten op de oceaan en de omringende landschappen. Terwijl je loopt, kun je genieten van de frisse zeelucht en het geluid van de golven die tegen de kust slaan.

Verken de baaien en inhammen

Tijdens je wandeling zul je verschillende baaien en inhammen tegenkomen die de moeite waard zijn om te verkennen. Deze afgelegen plekken bieden een rustige ontsnapping van de drukte van het strand en bieden vaak een prachtig uitzicht op de oceaan. Neem de tijd om een duik te nemen in het kristalheldere water of gewoon te ontspannen op een van de afgelegen stranden.

Bewonder de kliffen en rotsformaties

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van de kust van Playa Dorada zijn de kliffen en rotsformaties die je onderweg tegenkomt. Deze natuurlijke formaties bieden een prachtig uitzicht en zijn een geweldige plek om foto's te maken. Let op de verschillende kleuren en texturen van de rotsen en bewonder de kracht van de oceaan die ze door de jaren heen heeft gevormd.

Ontdek de lokale flora en fauna

De kust van Playa Dorada herbergt een verscheidenheid aan planten en dieren die uniek zijn voor dit gebied. Tijdens je wandeling kun je verschillende soorten vogels spotten, zoals meeuwen en reigers, die langs de kust vliegen. Daarnaast kun je ook verschillende plantensoorten tegenkomen, zoals cactussen en palmbomen, die de kustlijn sieren.

Stop bij de gezellige strandtentjes

Tijdens je wandeling langs de kust van Playa Dorada kom je verschillende strandtentjes tegen waar je kunt stoppen voor een verfrissend drankje of een smakelijke maaltijd. Geniet van het uitzicht op zee terwijl je ontspant op een van de terrassen en proef de lokale gerechten en drankjes die worden aangeboden. Dit is de perfecte gelegenheid om even bij te komen en te genieten van de sfeer van Playa Blanca.

Eindpunt: Marina Rubicon

Je wandeling eindigt bij Marina Rubicon, een prachtige jachthaven in Playa Blanca. Hier kun je genieten van het uitzicht op de luxe jachten en de levendige sfeer van de haven. Breng wat tijd door met winkelen in de boetiekjes, geniet van een drankje op een van de terrassen of verken de kunstmarkt die regelmatig wordt gehouden. Marina Rubicon is een geweldige plek om je dag af te sluiten na een ontspannende wandeling langs de kust.

Een wandeling langs de kust van Playa Dorada in Playa Blanca is een onvergetelijke ervaring die je de prachtige schoonheid van het eiland Lanzarote laat zien. Van de adembenemende stranden tot de indrukwekkende kliffen en rotsformaties, er is zoveel te ontdekken tijdens deze wandeling. Vergeet niet te genieten van de lokale flora en fauna en neem de tijd om te ontspannen in een van de gezellige strandtentjes. Eindig je wandeling bij Marina Rubicon en geniet van de levendige sfeer van deze prachtige jachthaven. Dus trek je wandelschoenen aan en maak je klaar om de betoverende kust van Playa Dorada te ontdekken tijdens je volgende reis naar Lanzarote.