Ontdek de charme van het historische dorpje Tías

10 maart 2024
Ontdek de charme van het historische dorpje Tías

Ben je op zoek naar een unieke bestemming waar je kunt genieten van de lokale cultuur en architectuur? Zoek dan niet verder dan het pittoreske dorpje Tías op het prachtige eiland Lanzarote. In deze blog neem ik je mee op een wandeling door Tías en laat ik je kennismaken met de verborgen schatten en de rijke geschiedenis van dit charmante stadje. Dus trek je wandelschoenen aan en laten we op ontdekkingstocht gaan!

Een wandeling door het verleden

Tías is een klein dorpje gelegen aan de oostkust van Lanzarote, vlakbij de populaire badplaats Puerto del Carmen. Hoewel Tías misschien niet zo bekend is bij toeristen, heeft het een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. Het is de moeite waard om een wandeling te maken door de smalle straatjes van het oude centrum, waar je nog steeds de traditionele Canarische architectuur kunt bewonderen.

Architectonische hoogtepunten

Tijdens je wandeling door Tías zul je versteld staan van de prachtige architectuur die je overal om je heen ziet. De witgekalkte huizen met hun karakteristieke houten balkons en kleurrijke bloemen geven het dorp een schilderachtige uitstraling. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de oude kerk van San Antonio de Padua, die dateert uit de 18e eeuw en bekend staat om zijn prachtige gevel.

Geniet van lokale lekkernijen

Na een wandeling door het historische centrum van Tías is het tijd om te genieten van de lokale keuken. Er zijn verschillende gezellige restaurants en cafés waar je kunt proeven van heerlijke Canarische gerechten, zoals papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) met mojo saus, verse vis en natuurlijk de beroemde Canarische wijn. Vergeet niet om een fles Malvasía te proeven, een zoete witte wijn die al eeuwenlang op het eiland wordt geproduceerd.

Kunst en ambachten

Tías is ook de thuisbasis van een bloeiende kunst- en ambachtsgemeenschap. Tijdens je wandeling zul je verschillende galerijen en winkels tegenkomen waar lokale kunstenaars hun werk tentoonstellen. Van schilderijen en beeldhouwwerken tot keramiek en handgemaakte sieraden, er is voor elk wat wils. Het is de perfecte gelegenheid om een uniek souvenir mee naar huis te nemen en tegelijkertijd de lokale kunstscène te ondersteunen.

Natuurlijke schoonheid

Naast de historische en culturele bezienswaardigheden heeft Tías ook een prachtige natuurlijke omgeving. Het dorp ligt aan de voet van de imposante vulkaan Montaña de Tías, die een adembenemend uitzicht biedt over het eiland. Maak een wandeling naar de top van de vulkaan en geniet van het panoramische uitzicht op de oceaan en het vulkanische landschap van Lanzarote.

Praktische informatie

Als je van plan bent om Tías te bezoeken, zijn er een paar praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Het dorp is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer vanuit Puerto del Carmen. Er zijn ook verschillende accommodatiemogelijkheden in de omgeving, variërend van charmante boetiekhotels tot gezellige vakantiewoningen.

Tías is een verborgen pareltje op het eiland Lanzarote, waar je kunt genieten van de lokale architectuur, kunst en gastronomie. Een wandeling door het historische centrum van Tías is als een reis terug in de tijd, terwijl de prachtige natuurlijke omgeving je betovert met zijn schoonheid. Dus waar wacht je nog op? Plan je bezoek aan Tías en ontdek zelf de charme van dit bijzondere dorpje.