Ontdek de geheime stranden van Famara

24 augustus 2023
Ontdek de geheime stranden van Famara

Lanzarote staat bekend om zijn prachtige stranden en helderblauwe water, maar er is een speciale plek op het eiland die nog niet ontdekt is door de massa. Dit is het gebied van Famara, een plek vol verborgen stranden en afgelegen baaien die wachten om ontdekt te worden. In deze blogpost nemen we je mee op een reis naar enkele van de beste geheime stranden van Famara.

Waarom Famara?

Famara is een klein dorp aan de noordwestkust van Lanzarote. Het is een van de weinige plaatsen op het eiland waar het massatoerisme nog niet is doorgedrongen, waardoor het een perfecte plek is voor wie op zoek is naar rust en stilte. Het is ook de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire stranden van Lanzarote, waaronder enkele verborgen pareltjes die nog niet ontdekt zijn door de meeste toeristen.

Het geheime strand van Playa de la Cantería

Het eerste geheime strand dat we willen aanbevelen is Playa de la Cantería. Dit strand ligt ingeklemd tussen hoge kliffen en is alleen bereikbaar via een smalle, onverharde weg. Het zand is hier fijn en wit en het water is kristalhelder. Het is ook een perfecte plek om te snorkelen, omdat er veel zeedieren te zien zijn in het water.

Playa de las Conchas

Een ander verborgen juweeltje in Famara is Playa de las Conchas. Dit strand ligt aan de westkust van Lanzarote en is alleen bereikbaar via een wandelpad van ongeveer een uur. Het is een prachtige plek die nog niet is aangetast door het massatoerisme. Het zand is hier goudkleurig en het water is kristalhelder. Er zijn ook enkele kleine baaien rondom het strand, waar je in alle rust kunt zonnen en zwemmen.

Playa del Risco

Playa del Risco is ook een van de geheime stranden van Famara. Dit strand ligt aan de noordkust van Lanzarote en is alleen bereikbaar via een steil wandelpad dat naar beneden loopt vanaf de kliffen. Het strand is hier erg afgelegen en het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Het water is hier kalm en helder, waardoor het perfect is om te zwemmen en te snorkelen.

Playa del Pozo

Playa del Pozo is een afgelegen strand dat verborgen ligt tussen de kliffen van Famara. Het is alleen bereikbaar via een smal pad dat naar beneden loopt vanaf de kliffen. Het strand is hier erg rustig en het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Het water is hier kristalhelder en er zijn veel zeedieren te zien in het water.

Playa de la Cocina

Playa de la Cocina is een klein, afgelegen strand dat verborgen ligt tussen de kliffen van Famara. Het is alleen bereikbaar via een smal pad dat naar beneden loopt vanaf de kliffen. Het strand is hier erg rustig en het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Het water is hier kristalhelder en er zijn veel zeedieren te zien in het water.

Tips voor het bezoeken van de geheime stranden van Famara

Als je naar de geheime stranden van Famara wilt gaan, zijn er enkele tips die je moet overwegen. Ten eerste is het belangrijk om goede schoenen te dragen, omdat de stranden alleen bereikbaar zijn via smalle paden die soms steil en rotsachtig zijn. Ten tweede is het belangrijk om voldoende water en eten mee te nemen, omdat er geen voorzieningen zijn op de stranden. Ten derde is het belangrijk om de omgeving te respecteren en geen afval achter te laten op de stranden.

Famara is een prachtige plek vol verborgen stranden en afgelegen baaien die wachten om ontdekt te worden. Als je op zoek bent naar rust en stilte, en wilt genieten van de schoonheid van de natuur, dan zijn de geheime stranden van Famara de perfecte plek om te bezoeken. Dus waar wacht je nog op? Pak je spullen en ga op ontdekkingstocht naar de geheime stranden van Famara!