Ontdek de historische stad Teguise en de oude kerk Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe

14 september 2023
Ontdek de historische stad Teguise en de oude kerk Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe

Als je op zoek bent naar een plek vol geschiedenis en cultuur, dan is Teguise de perfecte bestemming voor jou. Gelegen op het eiland Lanzarote, is Teguise een van de oudste steden in de Canarische Eilanden. Het is een stad vol charme en authenticiteit, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw. Een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Teguise is de oude kerk Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe.

De geschiedenis van Teguise

Teguise was ooit de hoofdstad van Lanzarote, voordat het werd verplaatst naar Arrecife. De stad is vernoemd naar de Guanche leider Teguise, die in de 15e eeuw regeerde over het eiland. Teguise was een belangrijke stad in de geschiedenis van Lanzarote, vooral vanwege de handel in goederen die vanuit Amerika werden geïmporteerd.

Teguise is een stad vol historische gebouwen en monumenten. Het is een stad die haar authenticiteit heeft behouden, ondanks de ontwikkeling van het toerisme op het eiland. De oude stad is een doolhof van geplaveide straatjes, witgekalkte huizen en historische gebouwen.

De kerk Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Teguise is de oude kerk Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe. De kerk werd gebouwd in de 16e eeuw en is een van de oudste kerken op Lanzarote. Het is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur en heeft een indrukwekkende gevel met een groot roosvenster.

De kerk heeft een rijke geschiedenis en heeft door de jaren heen verschillende renovaties ondergaan. Het interieur van de kerk is prachtig versierd met schilderijen en beelden. Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de kerk is het altaarstuk, dat dateert uit de 18e eeuw. Het altaarstuk is een meesterwerk van barokke kunst en toont de Maagd Maria, omringd door engelen en heiligen.

Ontdek Teguise

Teguise is een stad vol charme en authenticiteit. Het is een stad waar je kunt genieten van de lokale cultuur en geschiedenis. Een van de beste manieren om Teguise te ontdekken, is door een wandeling te maken door de oude stad. Er zijn tal van historische gebouwen en monumenten die je kunt bewonderen.

Een van de meest opmerkelijke gebouwen in Teguise is het Palacio del Marquesado de la Candeleria. Dit paleis werd gebouwd in de 18e eeuw en is een prachtig voorbeeld van de Canarische architectuur. Het paleis heeft een indrukwekkende gevel en een prachtig interieur met een centrale binnenplaats.

Een andere bezienswaardigheid in Teguise is het Castillo de Santa Barbara. Dit kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw en diende als een verdedigingswerk tegen de piraten die het eiland aanvielen. Het kasteel biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.

Teguise is een stad vol geschiedenis en cultuur. Het is een stad die haar authenticiteit heeft behouden en waar je kunt genieten van de lokale cultuur en geschiedenis. Een van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Teguise is de oude kerk Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe. Deze prachtige kerk is een meesterwerk van barokke architectuur en heeft een rijke geschiedenis. Als je op zoek bent naar een plek vol charme en authenticiteit, dan is Teguise de perfecte bestemming voor jou.