Ontdek de meest adembenemende plekken om te joggen op Lanzarote

2 januari 2024
Ontdek de meest adembenemende plekken om te joggen op Lanzarote

Wil je je hardloopschoenen aantrekken en genieten van een actieve vakantie op Lanzarote? Dan ben je op de juiste plek! Het eiland biedt een spectaculair landschap en een mild klimaat, waardoor het de perfecte bestemming is om te joggen. Of je nu een beginner bent of een ervaren hardloper, Lanzarote heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost delen we de beste plekken om te joggen op dit prachtige Canarische eiland.

1. Parque Nacional de Timanfaya

Begin je jogging avontuur op Lanzarote met een bezoek aan het Parque Nacional de Timanfaya. Dit nationale park staat bekend om zijn buitenaards landschap, gevormd door vulkanische uitbarstingen. De ongerepte paden bieden een unieke en uitdagende hardloopervaring. Ren over de zwarte lavavelden en geniet van adembenemende uitzichten op de vulkanen. Vergeet niet om je camera mee te nemen om deze unieke omgeving vast te leggen.

2. Los Hervideros

Voor een meer ontspannen en schilderachtige joggingroute kun je naar Los Hervideros gaan. Dit prachtige kustgebied staat bekend om zijn indrukwekkende kliffen en grotten. Ren langs de klifrand en adem de frisse zeelucht in terwijl je geniet van het geluid van de golven die tegen de rotsen slaan. Het uitzicht op de oceaan is adembenemend en zal je zeker inspireren tijdens je hardloopsessie.

3. El Golfo

Als je van een combinatie van natuur en cultuur houdt, is El Golfo de perfecte plek om te joggen. Dit kleine vissersdorpje staat bekend om zijn groene lagune, gevormd door een ingestorte vulkaan. Ren langs de kustlijn en bewonder het contrast tussen het zwarte zand, de groene lagune en de kristalheldere oceaan. Vergeet niet om een pauze te nemen en te genieten van verse visgerechten in een van de lokale restaurants.

4. Papagayo-stranden

Voor degenen die van een strandjogging houden, zijn de Papagayo-stranden een must-visit. Deze prachtige stranden, gelegen in het zuiden van het eiland, bieden zachte zandpaden en een turquoise zee. Ren langs de kustlijn en geniet van het geluid van de golven terwijl je de zon op je huid voelt. Vergeet niet om een duik te nemen in het verfrissende water na je hardloopsessie.

5. La Geria

La Geria is een uniek wijngebied op Lanzarote en biedt een ander soort joggingervaring. Ren door de wijngaarden en bewonder de traditionele wijnbouwtechnieken die hier worden gebruikt. Het landschap is gevuld met vulkanische as en de wijnstokken zijn geplant in kuilen, bedekt met lavastenen. De rustige en schilderachtige omgeving maakt dit een perfecte plek om te joggen en te genieten van de natuur.

6. Arrecife

Voor diegenen die liever in een stedelijke omgeving joggen, is Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, een goede keuze. Ren langs de boulevard en bewonder de moderne architectuur en de haven. Het is ook de perfecte gelegenheid om de lokale bevolking te zien genieten van hun dagelijkse activiteiten. Stop bij een van de vele cafés en geniet van een kopje koffie terwijl je het bruisende leven van de stad observeert.

Tips voor het joggen op Lanzarote

Nu je de beste plekken om te joggen op Lanzarote kent, zijn hier nog enkele tips om je hardloopervaring op het eiland nog beter te maken:

Met deze tips en de beste plekken om te joggen op Lanzarote, ben je klaar om van een actieve en avontuurlijke vakantie te genieten. Dus trek je hardloopschoenen aan, verken het prachtige landschap en geniet van de frisse lucht terwijl je je in het zweet werkt. Veel plezier met joggen op Lanzarote!