Ontdek de mooiste wijngaarden van Lanzarote en proef de lokale wijnen

17 oktober 2023
Ontdek de mooiste wijngaarden van Lanzarote en proef de lokale wijnen

Lanzarote is een adembenemend eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden en is een van de meest populaire toeristische bestemmingen ter wereld. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige landschappen, heerlijke gerechten en verrukkelijke wijnen. Als je een wijnliefhebber bent, dan is een bezoek aan de wijngaarden van Lanzarote een must. In dit artikel gaan we in op de mooiste wijngaarden van Lanzarote en waar je de beste lokale wijnen kunt proeven.

Ontdek de mooiste wijngaarden van Lanzarote

De geschiedenis van wijnproductie op Lanzarote

De geschiedenis van wijnproductie op Lanzarote gaat terug tot de 15e eeuw toen de eerste wijnstokken werden geplant. Destijds was de wijnproductie voornamelijk gericht op de lokale bevolking en de export naar de naburige eilanden. In de loop der jaren is de wijnproductie uitgebreid en de wijnen van Lanzarote zijn tegenwoordig wereldwijd bekend. De vulkanische grond en het unieke klimaat zijn de belangrijkste factoren die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van deze heerlijke wijnen.

De beste wijngaarden van Lanzarote

Bodega La Geria

Bodega La Geria is een van de meest bekende en populaire wijngaarden van Lanzarote. Deze wijngaard is gelegen in het hart van het eiland en staat bekend om zijn witte wijnen. Het unieke van deze wijngaard is dat de wijnstokken zijn geplant in kuilen die zijn gegraven in het vulkanische gesteente. Dit beschermt de wijnstokken tegen de harde wind die vaak over het eiland waait en zorgt ervoor dat de druiven optimaal kunnen groeien. Het proeflokaal van Bodega La Geria is geopend voor bezoekers en hier kun je de heerlijke wijnen proeven.

Bodegas Stratvs

Bodegas Stratvs is een bekroonde wijngaard op Lanzarote en staat bekend om zijn rode wijnen. Deze wijngaard is gelegen aan de voet van de vulkaan Montaña de Guardilama en biedt een prachtig uitzicht op het eiland. De wijngaard is opgericht in 2008 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest populaire wijngaarden van het eiland. Naast de wijnproductie biedt Bodegas Stratvs ook rondleidingen aan waarbij je meer te weten kunt komen over het wijnmaakproces en de geschiedenis van de wijngaard.

Bodegas Rubicón

Bodegas Rubicón is een van de oudste wijngaarden op Lanzarote en is gelegen in het zuiden van het eiland. De wijngaard is opgericht in 1981 en staat bekend om zijn rode wijnen. Het proeflokaal van Bodegas Rubicón biedt een prachtig uitzicht op de wijngaard en het omliggende landschap. Naast de wijnproeverijen biedt de wijngaard ook rondleidingen aan waarbij je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en het wijnmaakproces.

Proef de lokale wijnen op Lanzarote

Als je Lanzarote bezoekt, dan moet je zeker de lokale wijnen proeven. De wijnen van Lanzarote zijn uniek van smaak en worden gemaakt van druiven die groeien op vulkanische grond. De meest populaire druivensoorten op Lanzarote zijn de Malvasia en de Listán Negro. Hieronder vind je enkele van de meest populaire lokale wijnen op Lanzarote:

Malvasia

Malvasia is een witte wijn die wordt gemaakt van de Malvasia-druif. Deze wijn is aromatisch en heeft een fruitige smaak met hints van bloemen en citrusvruchten. Malvasia wordt vaak geserveerd als aperitief of bij visgerechten.

Listán Negro

Listán Negro is een rode wijn die wordt gemaakt van de Listán Negro-druif. Deze wijn heeft een robuuste smaak met hints van bessen en kruiden. Listán Negro wordt vaak geserveerd bij vleesgerechten en stoofschotels.

Moscatel

Moscatel is een zoete dessertwijn die wordt gemaakt van de Moscatel-druif. Deze wijn heeft een zoete smaak met hints van honing en bloemen. Moscatel wordt vaak geserveerd bij desserts en kaasplankjes.

Conclusie

Een bezoek aan de wijngaarden van Lanzarote is een must voor wijnliefhebbers. De wijnen van Lanzarote zijn uniek van smaak en worden gemaakt van druiven die groeien op vulkanische grond. Bodega La Geria, Bodegas Stratvs en Bodegas Rubicón zijn enkele van de mooiste wijngaarden op Lanzarote en bieden proeverijen en rondleidingen aan. Als je Lanzarote bezoekt, zorg er dan voor dat je de lokale wijnen proeft en geniet van de unieke smaken van dit prachtige eiland.