Ontdek de verborgen juweeltjes van Playa de las Canteras in Las Palmas

15 november 2023
Ontdek de verborgen juweeltjes van Playa de las Canteras in Las Palmas

Wil je genieten van de zon, het zand en de zee terwijl je ontspant op een van de mooiste stranden van Europa? Dan is Playa de las Canteras in Las Palmas op Gran Canaria de perfecte bestemming voor jou. Het is niet alleen een van de meest populaire stranden van het eiland, maar ook een van de meest adembenemende.

Waarom Playa de las Canteras?

Dit strand heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen vakantie. Het water is kristalhelder en heeft een aangename temperatuur. Het strand is breed en schoon, met fijn zand dat lekker aanvoelt onder je voeten. Er zijn talloze restaurants, bars en winkels langs de boulevard waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken.

Maar wat Playa de las Canteras echt bijzonder maakt, zijn de verborgen juweeltjes die je kunt ontdekken als je goed kijkt. Hier zijn een paar tips om het meeste uit je bezoek te halen.

Verken de Rotsformaties

De rotsformaties langs de kust van Playa de las Canteras zijn indrukwekkend. Ze zijn het resultaat van miljoenen jaren van erosie en geven het strand een uniek karakter. Je kunt eroverheen wandelen, zwemmen of snorkelen om het onderwaterleven te ontdekken.

Bezoek het Rif

Het Rif is een beschermd onderwatergebied langs de kust van Playa de las Canteras. Het is de thuisbasis van een breed scala aan zeeleven, waaronder kleurrijke vissen en zeldzame koraalsoorten. Of je nu wilt snorkelen, duiken of gewoon wilt zwemmen, het Rif is een must om te bezoeken.

Geniet van de Zonsondergang

Een van de beste dingen van Playa de las Canteras is de prachtige zonsondergang. De kleuren van de lucht en de zee zijn adembenemend en zorgen voor een romantische sfeer. Het is de perfecte setting voor een romantisch diner met je geliefde of gewoon om te ontspannen met vrienden.

Proef de lokale keuken

Als je naar Playa de las Canteras gaat, moet je zeker de lokale keuken proberen. Er zijn tal van restaurants die heerlijke gerechten serveren, waaronder verse vis, paella en tapas. Vergeet niet om een ​​glas van de lokale wijn te bestellen om je maaltijd compleet te maken.

Doe mee aan watersporten

Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je deelnemen aan verschillende watersporten, waaronder surfen, kajakken en paddleboarding. Er zijn tal van verhuurwinkels langs het strand waar je alles kunt huren wat je nodig hebt. Of je nu een beginner bent of een pro, er is voor elk wat wils.

Ontdek de omgeving

Als je tijd hebt, moet je ook de omgeving van Playa de las Canteras verkennen. Las Palmas is een levendige stad met veel te zien en te doen. Bezoek het historische centrum van de stad, wandel door de smalle straatjes en bewonder de architectuur. Of breng een bezoek aan het Casa de Colón museum, dat het leven van Christopher Columbus in de stad laat zien.

Playa de las Canteras is een van de mooiste stranden van Europa en een must-visit bestemming als je Gran Canaria bezoekt. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de onderwaterwereld wilt verkennen of de lokale keuken wilt proeven, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om de verborgen juweeltjes te ontdekken en de omgeving te verkennen om het meeste uit je bezoek te halen.