Ontdek de verborgen parel van Lanzarote: Playa Chica!

14 januari 2024
Ontdek de verborgen parel van Lanzarote: Playa Chica!

Lanzarote staat bekend om zijn adembenemende stranden en Playa Chica is daar geen uitzondering op. Dit prachtige zandstrand is een must-see bestemming voor strandliefhebbers en avonturiers. Met zijn kristalheldere wateren, zachte zand en prachtige omgeving is Playa Chica een paradijs op aarde. Of je nu wilt ontspannen onder de zon, snorkelen in de kleurrijke onderwaterwereld of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de natuur, Playa Chica heeft voor elk wat wils.

Waar ligt Playa Chica?

Playa Chica is gelegen in Puerto del Carmen, een van de populairste toeristische bestemmingen van Lanzarote. Dit charmante stadje ligt aan de zuidoostkust van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Playa Chica is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Wat maakt Playa Chica zo speciaal?

Wat Playa Chica echt uniek maakt, is de combinatie van zijn natuurlijke schoonheid en de vele activiteiten die er te doen zijn. Hier zijn enkele hoogtepunten van dit prachtige strand:

  1. Snorkelen en duiken: Playa Chica staat bekend om zijn kristalheldere wateren en rijke onderwaterleven. Het is een populaire bestemming voor snorkelaars en duikers vanwege de kleurrijke koralen, vissen en andere zeedieren die hier te vinden zijn. Verken de onderwaterwereld en ontdek de schoonheid van de Atlantische Oceaan.

  2. Watersportactiviteiten: Voor de avontuurlijke zielen zijn er tal van watersportactiviteiten beschikbaar op Playa Chica. Huur een kajak of een paddleboard en verken de kustlijn van Lanzarote. Of ga windsurfen of zeilen en voel de adrenaline door je aderen stromen. Er is voor elk wat wils, ongeacht je ervaringsniveau.

  3. Ontspanning en zonnebaden: Als je gewoon wilt genieten van de zon en ontspannen op het strand, dan is Playa Chica de perfecte plek. Met zijn zachte zand en rustige omgeving is het de ideale plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Breng een handdoek mee, smeer je in met zonnebrandcrème en laat de stress van het dagelijkse leven achter je.

Hoe kom je bij Playa Chica?

Om Playa Chica te bereiken, kun je een auto huren en de borden naar Puerto del Carmen volgen. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het strand. Als je liever met het openbaar vervoer reist, kun je de bus nemen naar Puerto del Carmen en vanaf daar een korte wandeling maken naar het strand.

Tips voor een bezoek aan Playa Chica

Playa Chica is een ware parel van Lanzarote en een bestemming die je niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland. Of je nu wilt ontspannen op het strand, de onderwaterwereld wilt verkennen of avontuurlijke watersporten wilt beoefenen, Playa Chica heeft voor elk wat wils. Dus pak je strandtas in, vergeet je zonnebrandcrème niet en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur op Playa Chica!