Ontdek de verborgen parels: de beste plekken om te zwemmen op Lanzarote

9 december 2023
Ontdek de verborgen parels: de beste plekken om te zwemmen op Lanzarote

Lanzarote, het prachtige Canarische eiland, staat bekend om zijn adembenemende stranden en kristalheldere wateren. Of je nu een fervent zwemmer bent of gewoon op zoek bent naar een verfrissende duik, Lanzarote biedt tal van prachtige plekken om te zwemmen. In deze blogpost nemen we je mee naar de beste plekken om te zwemmen op dit betoverende eiland. Dus pak je zwemkleding en zonnebrandcrème en laten we het water in duiken!

1. Playa de Papagayo

Als je op zoek bent naar het perfecte strand om te zwemmen op Lanzarote, dan is Playa de Papagayo een absolute must-visit. Dit prachtige strand, gelegen in het zuiden van het eiland, staat bekend om zijn turquoise water en fijne zand. Het strand is omgeven door indrukwekkende kliffen, waardoor het een afgelegen en idyllische sfeer heeft. Neem een verfrissende duik in het heldere water en geniet van de rust en sereniteit van deze prachtige plek.

2. Charco del Palo

Charco del Palo is een unieke plek om te zwemmen op Lanzarote. Dit kleine nudistendorpje ligt aan de oostkust van het eiland en biedt een aantal prachtige natuurlijke zwembaden. Deze natuurlijke zwembaden, gevormd door de lavarotsen, bieden een veilige en rustige omgeving om te zwemmen. Geniet van het kristalheldere water en de rustige atmosfeer terwijl je ontspant in deze verborgen oase.

3. Playa de Famara

Voor degenen die van surfen houden, is Playa de Famara de perfecte plek om te zwemmen op Lanzarote. Dit uitgestrekte strand in het noordwesten van het eiland is beroemd om zijn uitstekende surfmogelijkheden. Met zijn kilometerslange zandstrand en hoge golven is het de ideale plek om te genieten van een verfrissende duik en tegelijkertijd de surfers in actie te zien. Of je nu een ervaren surfer bent of gewoon wilt genieten van het spectaculaire uitzicht, Playa de Famara is een must-visit.

4. Playa Blanca

Playa Blanca is een populaire badplaats in het zuiden van Lanzarote en biedt een aantal prachtige stranden om te zwemmen. Het strand Playa Dorada is een van de meest geliefde plekken onder de toeristen. Met zijn kalme wateren en fijn zandstrand is dit de ideale plek voor gezinnen met kinderen. Ook Playa Flamingo en Playa de las Coloradas zijn niet te missen plekken als je op zoek bent naar een ontspannen dagje zwemmen en zonnebaden.

5. Jameos del Agua

Jameos del Agua is een unieke zwemplek op Lanzarote die je niet mag missen. Deze prachtige locatie is gevormd door vulkanische activiteit en heeft een natuurlijk gevormd zwembad. Het kristalheldere water en de omringende lavarotsen creëren een betoverende sfeer. Naast zwemmen, kun je hier ook genieten van een bezoek aan de grotten en een wandeling maken door de prachtige tuinen. Jameos del Agua is een must-visit plek voor natuurliefhebbers en avonturiers.

6. Los Charcones

Als je op zoek bent naar een rustige en afgelegen zwemplek, dan is Los Charcones de ideale keuze. Deze natuurlijke zwembaden bevinden zich in het noorden van Lanzarote en bieden een rustige en ontspannen omgeving om te zwemmen. De zwembaden zijn omgeven door vulkanische rotsen en bieden een prachtig uitzicht op de oceaan. Hier kun je genieten van een verfrissende duik en tegelijkertijd genieten van de rust en stilte van de natuur.

7. Costa Teguise Aquapark

Voor degenen die op zoek zijn naar wat avontuur en waterpret, is het Costa Teguise Aquapark de place to be. Dit waterpark biedt een scala aan spannende attracties en glijbanen voor alle leeftijden. Neem een duik in het grote zwembad, glijd van de glijbanen of ontspan in de lazy river. Het Costa Teguise Aquapark is een geweldige plek om een dag vol plezier en waterpret door te brengen.

Of je nu op zoek bent naar afgelegen stranden, natuurlijke zwembaden of avontuurlijke waterparken, Lanzarote heeft voor elk wat wils. Deze prachtige plekken om te zwemmen zullen je betoveren met hun schoonheid en je een onvergetelijke ervaring bezorgen. Dus pak je zwemspullen en maak je klaar om te genieten van het spectaculaire water van Lanzarote.