Ontdek de verborgen parels van Lanzarote

6 mei 2023
Ontdek de verborgen parels van Lanzarote

Lanzarote, een van de meest oostelijke eilanden van de Canarische eilanden, is een vulkanisch eiland vol contrasten en verborgen parels. Deze droombestemming is beroemd om zijn spectaculaire landschappen, vulkanen en prachtige stranden. Maar Lanzarote heeft nog veel meer te bieden. In dit blog post zullen we een aantal van deze verborgen parels verkennen, zodat je tijdens je volgende bezoek aan dit prachtige eiland een unieke en onvergetelijke ervaring kunt hebben.

1. Jameos del Agua

Het eerste juweel op onze lijst is Jameos del Agua, een prachtige creatie van de beroemde Canarische kunstenaar César Manrique. Dit natuurlijke wonder bestaat uit een vulkanische tunnel die is omgevormd tot een adembenemende ondergrondse ruimte. Bezoekers kunnen hier een concert bijwonen, zwemmen in het heldere water van een ondergrondse lagune of de zeldzame en blinde albino-krabben bewonderen die hier leven.

2. Cueva de los Verdes

In de buurt van Jameos del Agua ligt een andere fascinerende ondergrondse wereld, genaamd Cueva de los Verdes. Deze grot is ook onderdeel van een vulkanische tunnel en is een van de langste lavatunnels ter wereld. Bezoekers kunnen een rondleiding volgen, waarbij ze door het betoverende labyrint van de grot worden geleid en kunnen genieten van de spectaculaire licht- en geluidseffecten die het nog magischer maken.

3. Jardín de Cactus

Een andere unieke creatie van César Manrique is de Jardín de Cactus, een prachtige botanische tuin die gewijd is aan cactussen. Met meer dan 450 verschillende soorten cactussen uit alle hoeken van de wereld, is deze tuin een waar paradijs voor liefhebbers van deze bijzondere planten. Naast de fascinerende collectie cactussen, kunnen bezoekers ook genieten van het prachtige uitzicht op de omringende vulkanische heuvels en de typische witte huisjes van Lanzarote.

4. Mirador del Río

Als je wilt genieten van een adembenemend uitzicht op Lanzarote en de omliggende eilanden, dan is Mirador del Río de perfecte plek om naartoe te gaan. Dit uitkijkpunt, ontworpen door César Manrique, bevindt zich op de top van een klif op meer dan 400 meter boven zeeniveau. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op het eiland La Graciosa en de indrukwekkende kliffen van Famara. Een bezoek aan Mirador del Río is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Lanzarote.

5. Charco de los Clicos

Een ander natuurwonder dat je absoluut moet ontdekken op Lanzarote is Charco de los Clicos, ook bekend als het groene meer. Dit unieke meer dankt zijn groene kleur aan de algen die erin leven en bevindt zich in een vulkanische krater aan de kust. De combinatie van het groene meer, de zwarte vulkanische rotsen en het turquoise zeewater creëert een surrealistisch en fascinerend landschap dat je nergens anders ter wereld zult vinden.

6. Salinas de Janubio

De Salinas de Janubio zijn de grootste zoutpannen van de Canarische eilanden en een belangrijk deel van de culturele en natuurlijke erfenis van Lanzarote. Deze zoutpannen, die al meer dan een eeuw in gebruik zijn, strekken zich uit over een oppervlakte van 440.000 vierkante meter en creëren een prachtig kleurenpalet van wit, roze en blauw. Bezoekers kunnen hier het traditionele zoutwinningproces leren kennen en genieten van het unieke landschap van deze zoutpannen.

7. Teguise

Teguise, de voormalige hoofdstad van Lanzarote, is een charmant stadje vol geschiedenis en cultuur. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de traditionele architectuur en ontdek de vele kerken, kloosters en historische gebouwen die dit stadje rijk is. Elke zondagochtend wordt er een populaire markt gehouden in Teguise, waar je lokale ambachten, eten en souvenirs kunt kopen.

8. La Geria

La Geria is het belangrijkste wijnbouwgebied van Lanzarote en een perfect voorbeeld van hoe de eilandbewoners erin zijn geslaagd om de natuurlijke omstandigheden van het vulkanische eiland in hun voordeel te gebruiken. De wijnstokken worden hier in diepe kuilen geplant, omringd door stenen muren die bescherming bieden tegen de wind. Deze unieke wijnbouwmethode heeft geresulteerd in enkele van de beste wijnen van Spanje. Bezoek een van de vele wijnhuizen in La Geria en proef deze heerlijke wijnen zelf.

9. Papagayo-stranden

Last but not least zijn de Papagayo-stranden een prachtige verborgen schat die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Lanzarote. Deze reeks van kleine, afgelegen baaien met wit zand en kristalhelder water bevinden zich in een beschermd natuurgebied en bieden een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee.

Lanzarote is een eiland vol verborgen juweeltjes die wachten om ontdekt te worden. Of je nu houdt van natuur, kunst, cultuur of geschiedenis, er is altijd iets bijzonders te vinden op dit fascinerende eiland. We hopen dat deze blog post je heeft geïnspireerd om een aantal van deze verborgen parels te ontdekken tijdens je volgende reis naar Lanzarote.