Ontdek de verborgen parels van Lanzarote: de beste plekken om te snorkelen

19 november 2023
Ontdek de verborgen parels van Lanzarote: de beste plekken om te snorkelen

Lanzarote is een prachtig eiland in de Canarische Eilanden. Het staat bekend om zijn vulkanische landschappen en witte zandstranden, maar er is nog veel meer te ontdekken. Een van de meest populaire activiteiten op het eiland is snorkelen. Lanzarote heeft een aantal prachtige snorkelplekken die perfect zijn voor zowel beginners als ervaren snorkelaars. In deze blogpost delen we de beste plekken om te snorkelen op Lanzarote.

Playa Chica

Playa Chica is een klein strand dat zich aan de rand van Puerto del Carmen bevindt. Het is een populaire plek voor zowel snorkelaars als duikers. Het heldere water biedt een uitstekend zicht op het onderwaterleven. Als je geluk hebt, kun je hier octopussen, murenen en zee-egels spotten. Er zijn ook verschillende grotten en tunnels om te verkennen.

Playa Flamingo

Playa Flamingo is een adembenemend mooi strand in het zuiden van Lanzarote. Het kristalheldere water maakt het een perfecte plek om te snorkelen. Er zijn veel verschillende soorten vissen te zien, waaronder zeebaarzen, octopussen en roggen. Het strand zelf is ook zeer geschikt om te ontspannen en te zonnebaden.

El Jablillo

El Jablillo is een klein strand in de buurt van Costa Teguise. Het is een rustige plek met helder water en veel onderwaterleven. Er zijn verschillende soorten vissen en koraal te zien, maar ook octopussen en schildpadden. Het is een populaire plek voor zowel beginners als ervaren snorkelaars. Het strand is ook ideaal om te ontspannen en te genieten van de zon.

Playa de Famara

Playa de Famara is een van de meest spectaculaire stranden van Lanzarote. Het ligt aan de noordwestelijke kust van het eiland en biedt een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het strand is niet alleen populair bij surfers, maar ook bij snorkelaars. Het water is hier niet zo helder als op andere plekken, maar er zijn wel veel verschillende soorten vissen te zien. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de prachtige zonsondergangen.

La Caleta de Famara

La Caleta de Famara is een klein vissersdorpje aan de noordwestelijke kust van Lanzarote. Het is een rustige plek met helder water en veel onderwaterleven. Er zijn veel verschillende soorten vissen te zien, waaronder zeebaarzen, tandbaarzen en roggen. Het is ook een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving.

Los Charcones

Los Charcones is een natuurlijk zwembad aan de zuidkust van Lanzarote. Het is een rustige plek met kristalhelder water en veel onderwaterleven. Er zijn veel verschillende soorten vissen en koraal te zien, maar ook octopussen en schildpadden. Het is een populaire plek voor zowel beginners als ervaren snorkelaars.

Puerto Calero

Puerto Calero is een jachthaven op Lanzarote. Het is een populaire plek voor boottochten en duikexcursies, maar het is ook een geweldige plek om te snorkelen. Er zijn veel verschillende soorten vissen en koraal te zien, maar ook octopussen en schildpadden. Het is een rustige plek met helder water en een prachtig uitzicht op de oceaan.

Tips voor het snorkelen

Als je gaat snorkelen op Lanzarote, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hier zijn een paar tips:

Lanzarote is een geweldige plek om te snorkelen. Van rustige stranden tot natuurlijke zwembaden, er zijn veel verschillende plekken om te ontdekken. Of je nu een beginner of een ervaren snorkelaar bent, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om altijd veiligheidsmaatregelen te nemen en het onderwaterleven te respecteren. Geniet van de prachtige onderwaterwereld van Lanzarote!