Ontdek de verborgen schatten van Haría: een reis naar de lokale architectuur en kunstwerken

22 maart 2024
Ontdek de verborgen schatten van Haría: een reis naar de lokale architectuur en kunstwerken

Haría, een pittoresk dorpje gelegen in het noorden van Lanzarote, is een verborgen parel die wacht om ontdekt te worden. Met zijn unieke architectuur en bloeiende kunstscene, biedt Haría een fascinerende reiservaring voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en culturele ervaring. In deze blogpost nemen we je mee op een virtuele tour door Haría, waar je de lokale architectuur kunt bewonderen en de kunstwerken kunt ontdekken die dit dorpje zo speciaal maken.

Een wandeling door de straten van Haría

Bij aankomst in Haría word je meteen betoverd door de charme van dit dorpje. De smalle geplaveide straatjes, omgeven door traditionele witte huizen met groene deuren en ramen, creëren een sfeer van rust en sereniteit. Neem de tijd om door de straten te dwalen en de architectonische details van de gebouwen te bewonderen, zoals de typische Canarische balkons en de prachtige houten deuren.

Een bezoek aan de Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación

Een van de meest opvallende architectonische bezienswaardigheden in Haría is de Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación, een prachtige kerk die dateert uit de 16e eeuw. Deze kerk, met zijn indrukwekkende toren en neoklassieke gevel, is een belangrijk religieus en cultureel centrum voor de lokale bevolking. Stap binnen en bewonder de adembenemende barokke altaren en de weelderige decoraties die het interieur sieren.

Ontdek de Casa Museo César Manrique

Een van de meest bekende kunstenaars die nauw verbonden is met Lanzarote is César Manrique. In Haría kun je een bezoek brengen aan de Casa Museo César Manrique, het voormalige huis van de kunstenaar dat nu is omgebouwd tot een museum. Hier kun je zijn persoonlijke collectie bewonderen, bestaande uit schilderijen, beeldhouwwerken en andere artistieke werken. Het museum is een eerbetoon aan de invloed van Manrique op de kunstscene van Lanzarote en biedt een fascinerend inzicht in zijn leven en werk.

Kunstgalerijen en ambachtelijke winkels

Haría is ook de thuisbasis van een bloeiende kunstscene, met tal van kunstgalerijen en ambachtelijke winkels die een breed scala aan lokale kunstwerken en handgemaakte producten aanbieden. Breng een bezoek aan een van deze galerijen en laat je inspireren door de creativiteit en het vakmanschap van de lokale kunstenaars. Van schilderijen en sculpturen tot keramiek en textiel, er is voor elk wat wils.

Geniet van lokale lekkernijen in de Mercado Municipal

Na het verkennen van de architectuur en kunstwerken, is het tijd om je smaakpapillen te verwennen met de lokale lekkernijen van Haría. Breng een bezoek aan de Mercado Municipal, de lokale markt waar je verse producten en ambachtelijke producten kunt kopen. Proef de heerlijke kazen, olijven en traditionele Canarische gerechten zoals papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) met mojo saus. Vergeet niet om een fles van de beroemde Malvasía-wijn van Lanzarote mee naar huis te nemen als aandenken aan je culinaire avontuur.

Verken de omgeving van Haría

Naast het verkennen van Haría zelf, biedt de omgeving van het dorp ook tal van interessante bezienswaardigheden. Maak een wandeling door het nabijgelegen Parque Natural de las Cumbres, een natuurpark met adembenemende landschappen en uitzichten op de oceaan. Bezoek ook de Mirador del Río, een uitkijkpunt ontworpen door César Manrique, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht over de omliggende vulkanische bergen en de Atlantische Oceaan.

Haría is een juweeltje dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Lanzarote. Met zijn unieke architectuur, levendige kunstscene en heerlijke lokale lekkernijen, biedt dit dorpje een unieke en authentieke reiservaring. Dompel jezelf onder in de lokale cultuur, bewonder de prachtige architectuur en laat je inspireren door de kunstwerken die Haría tot leven brengen.