Ontdek de verborgen schatten van Lanzarote: Maak een wandeling door het betoverende El Golfo en geniet van de prachtige groene lagune

7 februari 2024
Ontdek de verborgen schatten van Lanzarote: Maak een wandeling door het betoverende El Golfo en geniet van de prachtige groene lagune

Lanzarote, het betoverende eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en unieke natuurlijke schoonheid. Een van de meest fascinerende plekken op het eiland is het oude vissersdorpje El Golfo, dat bekend staat om zijn groene lagune. Maak een wandeling door dit charmante dorpje en laat je betoveren door de schoonheid van de natuurlijke omgeving.

Een geschiedenis vol traditie en charme

El Golfo is een pittoresk dorpje gelegen aan de westkust van Lanzarote. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de inheemse Guanche-bevolking. Het dorpje was vroeger een belangrijk visserscentrum en de traditionele levensstijl is nog steeds voelbaar in de smalle straatjes en witgekalkte huizen. Wandel door de straten en bewonder de traditionele architectuur en de unieke charme van El Golfo.

De adembenemende groene lagune

Een van de meest opvallende kenmerken van El Golfo is de groene lagune, ook wel bekend als de "Charco de los Clicos". Deze lagune is ontstaan door de krater van een oude vulkaan en wordt gevuld met zeewater. Het water heeft een unieke groene kleur, wat wordt veroorzaakt door microscopische algen en mineralen. Het contrast tussen het groene water en de zwarte zandstranden zorgt voor een adembenemend uitzicht dat je niet snel zult vergeten.

Maak een wandeling langs de kust

Een van de beste manieren om El Golfo en de groene lagune te verkennen, is door een wandeling langs de kust te maken. Volg het pad dat je langs de rand van de krater leidt en geniet van het prachtige uitzicht op zee en de ruige kliffen. Onderweg kom je misschien wel enkele zeldzame vogelsoorten tegen die hier hun thuis hebben gemaakt. Vergeet niet je camera mee te nemen om de prachtige natuurlijke schoonheid vast te leggen.

Geniet van lokale gerechten in de charmante restaurants

Na een lange wandeling is het tijd om te genieten van de lokale keuken in een van de charmante restaurants in El Golfo. Probeer de verse visgerechten die rechtstreeks uit de zee zijn gehaald en geniet van de unieke smaken van de Canarische keuken. Laat je verwennen door de gastvrije sfeer en geniet van het prachtige uitzicht op de groene lagune terwijl je van je maaltijd geniet.

Verken de omgeving

El Golfo is niet alleen een prachtige bestemming op zich, maar het is ook een perfecte uitvalsbasis om de rest van Lanzarote te verkennen. Huur een auto en rijd naar het nabijgelegen nationale park Timanfaya, waar je kunt genieten van spectaculaire vulkanische landschappen. Breng ook een bezoek aan de beroemde Jameos del Agua, een natuurlijk gevormde grot die is omgebouwd tot een cultureel centrum.

Praktische informatie

El Golfo is gemakkelijk bereikbaar met de auto vanuit de belangrijkste toeristische gebieden van Lanzarote. Er zijn ook regelmatige busverbindingen naar het dorpje. Het beste moment om El Golfo te bezoeken is tijdens de lente of herfst, wanneer het weer mild is en de drukte van het hoogseizoen is afgenomen.

Kortom, een wandeling door het oude vissersdorpje El Golfo en het bewonderen van de groene lagune is een must-do activiteit tijdens je bezoek aan Lanzarote. Laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid en geniet van de rust en charme van dit bijzondere stukje paradijs op aarde.