Ontdek de Wijnparels van Lanzarote: Een Tour langs de Wijngaarden van La Geria

26 maart 2024
Ontdek de Wijnparels van Lanzarote: Een Tour langs de Wijngaarden van La Geria

Ben je een wijnliefhebber die graag nieuwe smaken wil ontdekken? Dan is een bezoek aan de wijngaarden van La Geria op het prachtige eiland Lanzarote een absolute must! Deze unieke wijnregio staat bekend om zijn bijzondere wijnbouwtechnieken en heerlijke lokale wijnen. Tijdens een tour langs de wijngaarden krijg je de kans om de smaakpapillen te verwennen met de verrukkelijke wijnen van Lanzarote. Lees verder en ontdek waarom een bezoek aan de wijngaarden van La Geria een onvergetelijke ervaring is.

De Unieke Wijnbouwtechnieken van La Geria

Het eerste dat opvalt wanneer je de wijngaarden van La Geria betreedt, is het adembenemende landschap. Het gebied is bedekt met kleine vulkanische kraters, die bekend staan als "zocos". In deze zocos worden de wijnstokken geplant en beschermd tegen de sterke wind die over het eiland waait. Elke wijnstok wordt individueel in een kuil geplaatst, omringd door halfcirkelvormige stenen muren die dienen als bescherming tegen de wind. Deze unieke teeltmethode, die bekend staat als "zanja", is ontwikkeld om de wijnstokken te beschermen tegen de droogte en de sterke wind op het eiland. Het resultaat is een prachtig en indrukwekkend landschap dat je nergens anders ter wereld zult tegenkomen.

Proef de Lokale Wijnen

Na het bewonderen van de bijzondere wijnbouwtechnieken is het tijd om te genieten van de lokale wijnen. La Geria staat bekend om zijn witte wijnen, met name de Malvasía-druif, die al eeuwenlang op het eiland wordt verbouwd. Deze druif gedijt goed in de vulkanische grond en het unieke klimaat van Lanzarote, wat resulteert in wijnen met een verfijnde smaak en een karakteristiek aroma. Tijdens een bezoek aan de wijngaarden heb je de mogelijkheid om verschillende wijnen te proeven en te leren over het wijnmaakproces. Je kunt kiezen uit een scala aan wijnen, variërend van droge witte wijnen tot zoete dessertwijnen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Bezoek Traditionele Bodega's

Een tour langs de wijngaarden van La Geria is niet compleet zonder een bezoek aan een traditionele bodega. Deze oude wijnhuizen zijn vaak gevestigd in prachtige gerestaureerde boerderijen en bieden een unieke ervaring waarbij je niet alleen kunt genieten van de wijnen, maar ook meer te weten kunt komen over de geschiedenis en tradities van de wijnbouw op het eiland. Tijdens een bezoek aan een bodega kun je een rondleiding krijgen door de wijnkelders, waar je meer te weten komt over het rijpingsproces van de wijnen. Daarnaast bieden veel bodega's ook de mogelijkheid om lokale gerechten te proeven die perfect samengaan met de wijnen van Lanzarote.

Combineer Wijnproeven met Natuurpracht

Een tour langs de wijngaarden van La Geria biedt niet alleen de mogelijkheid om te genieten van heerlijke wijnen, maar ook om te genieten van de prachtige natuur van Lanzarote. Het gebied rondom de wijngaarden is een beschermd natuurgebied en biedt spectaculaire uitzichten op het vulkanische landschap. Naast de wijngaarden kun je ook een bezoek brengen aan het Nationaal Park Timanfaya, waar je kunt wandelen door de indrukwekkende lavavelden en vulkanische kraters. Combineer jouw wijnproeverijen dus met een ontdekkingstocht door de adembenemende natuur van Lanzarote.

Praktische Informatie en Tips

Een tour langs de wijngaarden van La Geria is een geweldige ervaring voor wijnliefhebbers en natuurliefhebbers. Ontdek de unieke wijnbouwtechnieken, proef de heerlijke lokale wijnen en geniet van het adembenemende landschap van Lanzarote. Of je nu een ervaren wijnkenner bent of gewoon op zoek bent naar een unieke en smaakvolle ervaring, een bezoek aan de wijngaarden van La Geria zal je zeker niet teleurstellen. Dus plan je volgende reis naar Lanzarote en laat je betoveren door de wijnparels van dit prachtige eiland.