Ontdek het authentieke vissersdorpje Punta Mujeres op Lanzarote

11 oktober 2023
Ontdek het authentieke vissersdorpje Punta Mujeres op Lanzarote

Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring op Lanzarote, dan raden we je aan om het vissersdorpje Punta Mujeres te bezoeken. Dit kleine dorpje aan de noordoostkust van het eiland is een geweldige plek om de lokale visserij en cultuur te ervaren. Hier vind je geen toeristische drukte, maar juist een ontspannende en rustige sfeer. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over dit charmante vissersdorpje.

Geschiedenis van Punta Mujeres

Punta Mujeres werd oorspronkelijk gesticht als een klein vissersdorpje in de 19e eeuw. Destijds was het een belangrijke plek voor de lokale bevolking om te vissen en hun waren te verhandelen. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming vanwege de traditionele architectuur en de prachtige natuurlijke omgeving.

Wat te doen in Punta Mujeres

Een van de belangrijkste attracties van Punta Mujeres is de lokale visserij. Er zijn tal van kleine vissersbootjes die dagelijks uitvaren om verse vis te vangen. Als je geluk hebt, kun je de vissers zien terugkeren naar de haven met hun vangst. Het is ook mogelijk om verse vis te kopen op de lokale markt en deze te bereiden in je eigen accommodatie.

Een andere populaire activiteit in Punta Mujeres is het verkennen van de natuurlijke zwembaden. Deze zijn ontstaan door de eeuwen heen door de kracht van de oceaan die het vulkanische gesteente heeft uitgehold. Deze zwembaden zijn een unieke manier om te genieten van de kustlijn van Lanzarote.

Als je graag wandelt, kun je de omgeving rond Punta Mujeres verkennen. Er zijn tal van paden die je langs de kustlijn en door het landschap leiden. Een van de meest populaire wandelingen is de route naar de Cueva de los Verdes, een unieke grotformatie die alleen toegankelijk is met een georganiseerde tour.

Waar te verblijven in Punta Mujeres

Punta Mujeres heeft een aantal accommodaties voor verschillende budgetten. Je kunt kiezen uit kleine vakantiehuizen, luxe villa's en zelfs een paar hotels. De meeste accommodaties zijn gelegen aan de kust en bieden een prachtig uitzicht op de oceaan.

Een van de beste plekken om te verblijven is het La Graciosa hotel. Dit is een prachtig hotel met uitzicht op de oceaan en op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden van Punta Mujeres. Het hotel biedt een uitstekende service en heeft een eigen restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten.

Waar te eten in Punta Mujeres

Als je op zoek bent naar de beste visgerechten van Lanzarote, dan ben je in Punta Mujeres aan het juiste adres. Er zijn tal van kleine restaurants en bars die verse vis serveren. Een van de beste plekken om te eten is El Lago, een klein restaurant met uitzicht op de natuurlijke zwembaden. Ze serveren hier een breed scala aan gerechten, van gegrilde vis tot paella.

Een andere geweldige plek om te eten is Bar Palenke. Dit kleine restaurant is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen en serveert gerechten zoals verse vis, tapas en hamburgers. Het is een geweldige plek om te genieten van een drankje terwijl je de zon ziet ondergaan.

Hoe kom je bij Punta Mujeres

Punta Mujeres is gemakkelijk te bereiken vanaf de luchthaven van Lanzarote. Je kunt een auto huren en de korte rit maken naar het dorpje. Als je liever niet zelf wilt rijden, kun je ook een taxi nemen of gebruik maken van het openbaar vervoer.

Punta Mujeres is een prachtig vissersdorpje dat de lokale cultuur en visserij van Lanzarote weerspiegelt. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuurlijke omgeving en de heerlijke lokale gerechten. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan dit charmante dorpje tijdens je volgende reis naar Lanzarote!