Ontdek het pittoreske dorpje Femés en geniet van adembenemend uitzicht op de bergen van Lanzarote

29 september 2023
Ontdek het pittoreske dorpje Femés en geniet van adembenemend uitzicht op de bergen van Lanzarote

Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring tijdens je verblijf op Lanzarote, dan is het dorpje Femés zeker een bezoek waard. Dit charmante dorpje ligt in het zuiden van het eiland, tussen de bekende badplaatsen Playa Blanca en Puerto del Carmen. Femés is een van de hoogste dorpen op Lanzarote, waardoor je er een prachtig uitzicht hebt op de omliggende bergen en de zee. In deze blogpost nemen we je mee op ontdekkingstocht door Femés en omgeving.

Hoe kom je bij Femés?

Je kunt Femés met de auto bereiken via de LZ-702, een kronkelige weg die door het vulkanische landschap van Lanzarote slingert. De weg naar Femés is een avontuur op zich, met indrukwekkende uitzichten en haarspeldbochten. Het dorpje zelf is niet groot, maar heeft wel een aantal gezellige bars en restaurants waar je kunt genieten van traditionele gerechten en lokale wijnen.

Het uitzicht vanaf Mirador de Femés

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Femés is het uitzicht vanaf Mirador de Femés. Dit uitzichtpunt ligt net buiten het dorpje en biedt een panoramisch uitzicht op de bergen en de zee. Vooral tijdens zonsondergang is het hier prachtig, wanneer de bergen in warme kleuren worden gehuld en de zon langzaam in de zee zakt.

Bezoek de kerk van Nuestra Señora de los Remedios

In het hart van Femés staat de kerk van Nuestra Señora de los Remedios, een van de oudste kerken op Lanzarote. De kerk is gebouwd in de 17e eeuw en heeft een prachtige barokke gevel. Binnen vind je een aantal schilderijen en beelden, waaronder een beeld van de patroonheilige van het dorp.

Maak een wandeling door het natuurpark Los Ajaches

Als je van wandelen houdt, dan is het natuurpark Los Ajaches zeker een aanrader. Dit park ligt ten zuiden van Femés en heeft een ruig landschap met bergen, ravijnen en kliffen. Er zijn verschillende wandelroutes door het park, variërend van korte wandelingen tot lange trektochten. Onderweg kom je langs prachtige uitzichten en bijzondere planten en dieren.

Proef de lokale keuken in Femés

Femés staat bekend om zijn traditionele keuken, met gerechten die gemaakt zijn van lokale ingrediënten. Zo vind je er bijvoorbeeld geitenvlees, aardappels en mojo, een pittige saus die veel gebruikt wordt in de Canarische keuken. In het dorpje zijn een aantal gezellige restaurants waar je kunt genieten van deze lekkernijen, zoals El Mirador de Femes en La Tegala.

Ontdek de stranden van Playa Blanca en Puerto del Carmen

Hoewel Femés zelf geen strand heeft, liggen de bekende badplaatsen Playa Blanca en Puerto del Carmen op korte afstand. Hier vind je prachtige stranden met helderblauw water, zoals Playa Papagayo en Playa Grande. Ook zijn er veel watersportmogelijkheden, zoals snorkelen, duiken en windsurfen.

Bezoek de wijnstreek La Geria

Als je geïnteresseerd bent in wijn, dan is een bezoek aan de wijnstreek La Geria zeker de moeite waard. Deze streek ligt ten noorden van Femés en heeft een uniek landschap met wijngaarden die tussen het vulkanische gesteente zijn aangelegd. Hier worden de beroemde Malvasía-wijnen geproduceerd, die je kunt proeven bij een van de vele bodega's in de regio.

Tips voor een bezoek aan Femés

Femés is een prachtig dorpje dat zeker een bezoek waard is tijdens je verblijf op Lanzarote. Het uitzicht vanaf Mirador de Femés is spectaculair en ook de kerk van Nuestra Señora de los Remedios is een bezoekje waard. Maak een wandeling door het natuurpark Los Ajaches en proef de lokale keuken in een van de gezellige restaurants. Vergeet ook niet om de nabijgelegen badplaatsen Playa Blanca en Puerto del Carmen te verkennen, en breng een bezoek aan de wijnstreek La Geria.