Ontdek het pittoreske dorpje San Bartolomé en bewonder de unieke lokale architectuur!

29 december 2023
Ontdek het pittoreske dorpje San Bartolomé en bewonder de unieke lokale architectuur!

San Bartolomé, gelegen in het hart van het prachtige Lanzarote, is een idyllisch dorpje dat bekend staat om zijn charmante straatjes, traditionele huizen en unieke architectuur. Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring tijdens je verblijf op het eiland, is een bezoek aan San Bartolomé zeker een aanrader. In dit blogartikel nemen we je mee op een virtuele rondleiding door dit schilderachtige dorpje en laten we je kennismaken met de lokale architectuur die hier te bewonderen is.

Ontdek de charme van de traditionele Canarische architectuur

Als je door de straten van San Bartolomé wandelt, word je meteen betoverd door de charme van de traditionele Canarische architectuur. De huizen zijn gebouwd met lokale materialen zoals lavasteen en hout en hebben typische kenmerken zoals witgekalkte muren en groene of blauwe deuren en ramen. De traditionele bouwstijl is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel, omdat de dikke muren de huizen koel houden in de hete zomers en warm in de koudere wintermaanden.

Bezoek het historische Casa Ajei

Een van de meest opvallende gebouwen in San Bartolomé is Casa Ajei, een historisch herenhuis dat dateert uit de 18e eeuw. Dit prachtige gebouw is een voorbeeld van de typische Canarische architectuur en is nu een cultureel centrum waar regelmatig tentoonstellingen en evenementen plaatsvinden. Breng een bezoek aan Casa Ajei en bewonder de prachtige binnenplaats, de traditionele houten balkons en de andere architectonische details die dit gebouw zo bijzonder maken.

Verken de traditionele landbouwgebouwen

Naast de prachtige huizen heeft San Bartolomé ook een aantal interessante landbouwgebouwen die het ontdekken waard zijn. Deze gebouwen, bekend als "cuevas" of "jameos", werden vroeger gebruikt als opslagplaatsen voor landbouwproducten zoals graan en aardappelen. Veel van deze cuevas zijn nog steeds intact en kunnen worden bezocht. Het is fascinerend om te zien hoe de lokale bevolking deze gebouwen heeft aangepast aan de natuurlijke omgeving en ze heeft omgevormd tot functionele en esthetische structuren.

Geniet van de lokale keuken in sfeervolle restaurants

Na een dag vol architectonische ontdekkingen, is het tijd om te genieten van de lokale keuken in een van de sfeervolle restaurants van San Bartolomé. Probeer traditionele gerechten zoals "papas arrugadas" (gerimpelde aardappelen) met "mojo" saus, verse vis uit de Atlantische Oceaan of geitenkaas van het eiland. De restaurants in San Bartolomé bieden niet alleen heerlijk eten, maar ook een gezellige sfeer en vriendelijke service, waardoor je je meteen thuis voelt.

Bezoek de lokale markt voor ambachtelijke producten

Een van de beste manieren om de lokale cultuur te ervaren is door een bezoek te brengen aan de wekelijkse markt van San Bartolomé, waar je een verscheidenheid aan ambachtelijke producten kunt vinden. Proef lokale lekkernijen zoals honing en geitenkaas, koop handgemaakte souvenirs zoals sieraden en keramiek, en geniet van de bruisende sfeer van de markt. Het is een geweldige manier om in contact te komen met de lokale bevolking en meer te leren over de tradities en ambachten van het eiland.

Maak een wandeling door de natuurlijke omgeving van San Bartolomé

San Bartolomé biedt niet alleen prachtige architectuur, maar ook een adembenemende natuurlijke omgeving. Maak een wandeling door het nabijgelegen vulkanische landschap en ontdek de unieke flora en fauna van het eiland. Bewonder de spectaculaire uitzichten op de vulkanen en de oceaan, en geniet van de rust en stilte van dit ongerepte stukje natuur. Het is de perfecte manier om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van Lanzarote.

Kortom, een bezoek aan San Bartolomé is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de lokale architectuur en cultuur van Lanzarote. Het pittoreske dorpje biedt een fascinerende mix van traditionele Canarische huizen, historische gebouwen en een prachtige natuurlijke omgeving. Vergeet niet om je smaakpapillen te verwennen met de heerlijke lokale keuken en breng een bezoek aan de wekelijkse markt voor ambachtelijke producten. San Bartolomé is een plek die je niet mag missen tijdens je verblijf op het eiland!