Verken de prachtige natuur van Parque Natural de los Volcanes

10 mei 2023
Verken de prachtige natuur van Parque Natural de los Volcanes

Lanzarote, een van de zeven Canarische Eilanden, staat bekend om zijn vulkanische landschap en adembenemende natuurlijke schoonheid. Een van de meest indrukwekkende en unieke plekken op het eiland is Parque Natural de los Volcanes, een beschermd natuurgebied dat het hart vormt van het vulkanische landschap van Lanzarote. Dit park is een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt. In dit blog-artikel zullen we de prachtige natuur van Parque Natural de los Volcanes verkennen en je vertellen waarom het een absolute must-see is tijdens je bezoek aan Lanzarote.

Een vulkanisch paradijs

Parque Natural de los Volcanes, ook wel bekend als het Vulkanenpark, beslaat een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante kilometer en is het resultaat van eeuwen van vulkanische activiteit op Lanzarote. Dit park is een geologisch wonder en herbergt enkele van de meest indrukwekkende vulkanische formaties en landschappen ter wereld. Van enorme kraters en lavavelden tot vulkanische grotten en tunnels, Parque Natural de los Volcanes is een fascinerende plek om de kracht van Moeder Natuur te aanschouwen.

Wandelen en verkennen

Een van de beste manieren om de prachtige natuur van Parque Natural de los Volcanes te ontdekken, is door de vele wandelpaden die door het park lopen. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend in moeilijkheidsgraad en lengte, die je naar enkele van de meest spectaculaire en afgelegen delen van het park brengen.

La Caldera de los Cuervos

Een populaire wandelroute is die naar La Caldera de los Cuervos, een enorme vulkanische krater die ontstond tijdens de uitbarstingen van 1730-1736. De krater heeft een diameter van ongeveer 1,15 kilometer en een diepte van 250 meter. De wandeling naar La Caldera de los Cuervos is relatief eenvoudig en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap. Eenmaal bij de krater aangekomen, kun je afdalen naar de bodem om de bijzondere vegetatie en de krachtige geur van zwavel te ervaren.

Los Hervideros

Een andere fascinerende plek om te verkennen in Parque Natural de los Volcanes is Los Hervideros, een spectaculair kustgebied waar de zee met kracht tegen de vulkanische kliffen slaat en indrukwekkende geisers en watervallen creëert. De wandeling naar Los Hervideros is iets uitdagender dan die naar La Caldera de los Cuervos, maar zeker de moeite waard vanwege het adembenemende uitzicht op de oceaan en de indrukwekkende geologische formaties.

Cueva de los Verdes

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de ondergrondse wereld van Parque Natural de los Volcanes, is een bezoek aan Cueva de los Verdes een must. Deze vulkanische tunnel, gevormd door de lavastroom van de Monte Corona-vulkaan, strekt zich uit over meer dan zes kilometer en is een van de langste en meest indrukwekkende lavatunnels ter wereld. Hoewel je niet de hele tunnel kunt verkennen, zijn er begeleide rondleidingen beschikbaar die je door een deel van Cueva de los Verdes leiden en je meer vertellen over de geologie en geschiedenis van dit fascinerende fenomeen.

Flora en fauna

Ondanks de schijnbaar onherbergzame omstandigheden biedt Parque Natural de los Volcanes een thuis aan een verrassend diverse en unieke verzameling planten en dieren. De flora in het park is aangepast aan de uitdagende omstandigheden en heeft geleerd te gedijen in de vulkanische bodem. Enkele van de meest voorkomende plantensoorten die je hier kunt tegenkomen, zijn de tabaiba dulce, de cactusvijg en verschillende soorten vetplanten.

Het park biedt ook een habitat voor een verscheidenheid aan dieren, waaronder hagedissen, vogels en zoogdieren. Enkele van de meest karakteristieke vogelsoorten die in het park te vinden zijn, zijn de Berthelots pieper, de Canarische torenvalk en de Eleonora's valk. Zoogdieren zoals konijnen, vleermuizen en het zeldzame Canarische hertenmuisje zijn ook te vinden in Parque Natural de los Volcanes.

Parque Natural de los Volcanes is een van de meest indrukwekkende en unieke natuurgebieden op Lanzarote. Het verkennen van dit vulkanische paradijs is een onvergetelijke ervaring die je een dieper begrip geeft van de kracht en pracht van de natuur. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling naar La Caldera de los Cuervos, de woeste schoonheid van Los Hervideros bewondert, of afdaalt in de mysterieuze diepten van Cueva de los Verdes, een bezoek aan Parque Natural de los Volcanes zal ongetwijfeld een hoogtepunt zijn van je reis naar Lanzarote.