Vliegeren op Lanzarote: Tips en beste plekken

14 oktober 2023
Vliegeren op Lanzarote: Tips en beste plekken

Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en unieke manier om te genieten van de prachtige landschappen van Lanzarote, dan is vliegeren zeker iets voor jou. Met zijn sterke winden en prachtige natuurlijke omgeving is Lanzarote een paradijs voor vliegerliefhebbers. In deze blogpost delen we de beste plekken om te vliegeren op Lanzarote en geven we enkele tips om het meeste uit je vliegerervaring te halen.

Vliegeren op Lanzarote: Waar te beginnen?

Lanzarote is een eiland met een overvloed aan plekken om te vliegeren. Het noorden van het eiland heeft de sterkste winden en is daarom het beste gebied om te vliegeren. Het zuiden van het eiland heeft minder wind en is daarom beter geschikt voor beginners. Hieronder vind je enkele van de beste plekken om te vliegeren op Lanzarote.

Famara

Famara Beach is een van de beste plekken om te vliegeren op Lanzarote. Het strand ligt aan de noordkust van het eiland en heeft een perfecte windrichting voor vliegeren. De lange, uitgestrekte zandduinen bieden voldoende ruimte om te vliegeren zonder andere strandgangers te storen. In de omgeving van Famara zijn er verschillende scholen waar je lessen kunt nemen en materiaal kunt huren.

El Golfo

El Golfo is een populaire plek voor vliegeren vanwege de constante wind. De locatie is echter niet geschikt voor beginners vanwege de rotsachtige ondergrond. Het is wel een prachtige plek om te vliegeren vanwege het uitzicht op de oceaan en de nabijgelegen vulkaan.

Costa Teguise

Costa Teguise is een populaire vakantiebestemming op Lanzarote en heeft ook een aantal plekken om te vliegeren. Het gebied heeft een aantal vlakke stranden en is daarom ideaal voor beginners. Er zijn verschillende scholen in de omgeving waar je lessen kunt nemen en materiaal kunt huren.

Tips voor een geweldige vliegerervaring op Lanzarote

Nu je weet waar je kunt vliegeren op Lanzarote, zijn hier enkele tips om het meeste uit je vliegerervaring te halen.

Neem lessen

Als je nog nooit eerder hebt gevliegerd, is het belangrijk om lessen te nemen voordat je zelfstandig gaat vliegeren. Er zijn verschillende scholen op Lanzarote die lessen aanbieden voor vliegeren, inclusief materiaalverhuur. Het is de moeite waard om te investeren in lessen, zodat je veilig en verantwoordelijk kunt vliegeren.

Check het weer

Voordat je gaat vliegeren, is het belangrijk om het weer te controleren. De windrichting en windsnelheid kunnen van uur tot uur veranderen, dus het is belangrijk om het weerbericht te controleren voordat je vertrekt. Ook is het belangrijk om te letten op de getijden en om te weten hoe de stroming is.

Gebruik de juiste uitrusting

Om te vliegeren heb je de juiste uitrusting nodig. Er zijn verschillende soorten vliegers beschikbaar, afhankelijk van je niveau en de omstandigheden. Het is belangrijk om een vlieger te kiezen die geschikt is voor de omstandigheden en je niveau. Ook is het belangrijk om de juiste kleding te dragen, zoals een wetsuit of een windjack.

Wees voorzichtig

Vliegeren kan gevaarlijk zijn als het niet op de juiste manier wordt gedaan. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de veiligheidsregels te volgen. Zorg ervoor dat je de juiste technieken gebruikt en dat je altijd de controle hebt over de vlieger. Ook is het belangrijk om de omgeving in de gaten te houden en andere strandgangers niet te storen.

Conclusie

Lanzarote is een geweldige bestemming voor vliegerliefhebbers. Met zijn constante winden en prachtige natuurlijke omgeving is het een paradijs voor vliegeren. Of je nu een beginner of een ervaren vlieger bent, er zijn genoeg plekken op Lanzarote om te genieten van deze unieke en avontuurlijke activiteit. Vergeet niet om veilig en verantwoordelijk te vliegeren en om te genieten van het prachtige landschap van Lanzarote.