Windsurfen met kinderen op Lanzarote: beste plekken en tips

2 oktober 2023
Windsurfen met kinderen op Lanzarote: beste plekken en tips

Lanzarote is een paradijs voor windsurfers van alle niveaus, en het is ook een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een actieve vakantie. De zonnige dagen en de sterke wind maken het eiland een ideale plek om te windsurfen met kinderen. In deze blogpost bespreken we enkele van de beste plekken om te windsurfen met kinderen op Lanzarote en geven we enkele tips om ervoor te zorgen dat iedereen veilig en plezierig kan windsurfen.

1. Playa de las Cucharas

Playa de las Cucharas is een van de meest populaire stranden op Lanzarote, en dat is niet voor niets. Het strand is omgeven door prachtige kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan. Bovendien staat het bekend als een van de beste windsurfspots van het eiland. De wind is hier constant en sterk, maar niet te sterk voor kinderen om te windsurfen. Er zijn ook veel windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor kinderen van alle leeftijden en niveaus.

2. Costa Teguise

Costa Teguise is een van de meest kindvriendelijke plekken op Lanzarote. Het strand is breed en lang, en de zee is rustig en ondiep. Dit maakt het een perfecte plek voor kinderen om te leren windsurfen. De wind is hier niet zo sterk als op Playa de las Cucharas, maar het is nog steeds sterk genoeg om te windsurfen. Er zijn ook veel windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor kinderen.

3. Famara

Famara is een van de mooiste stranden op Lanzarote, en het is ook een van de beste plekken om te windsurfen. De wind is hier sterk en constant, en er zijn vaak hoge golven, wat het uitdagend maakt voor ervaren windsurfers. Maar Famara is ook geschikt voor kinderen, vooral als ze al wat windsurfervaring hebben. Er zijn veel windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor kinderen.

4. Playa Blanca

Playa Blanca is een van de meest populaire badplaatsen op Lanzarote, en het is ook een geweldige plek om te windsurfen met kinderen. Het strand is breed en lang, en de zee is rustig en ondiep. Dit maakt het een perfecte plek voor kinderen om te leren windsurfen. De wind is hier niet zo sterk als op Playa de las Cucharas, maar het is nog steeds sterk genoeg om te windsurfen. Er zijn ook veel windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor kinderen.

5. Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is een van de meest levendige badplaatsen op Lanzarote en heeft een breed scala aan activiteiten voor gezinnen, waaronder windsurfen. Het strand is breed en lang, en de zee is rustig en ondiep. Dit maakt het een perfecte plek voor kinderen om te leren windsurfen. De wind is hier niet zo sterk als op Playa de las Cucharas, maar het is nog steeds sterk genoeg om te windsurfen. Er zijn ook veel windsurfscholen in de buurt die lessen aanbieden voor kinderen.

Tips voor windsurfen met kinderen op Lanzarote

Conclusie

Lanzarote is een geweldige bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een actieve vakantie, en windsurfen is een van de beste activiteiten om met kinderen te doen. Of u nu op zoek bent naar een uitdagende windsurfsessie of gewoon wilt leren windsurfen, er zijn tal van plekken op het eiland om uit te kiezen. Zorg ervoor dat u de juiste uitrusting heeft en volg de tips die we hier hebben besproken om ervoor te zorgen dat uw windsurfsessie veilig en plezierig is.