Zwemmen met dolfijnen op Lanzarote: de beste plekken om deze ervaring te beleven

8 oktober 2023
Zwemmen met dolfijnen op Lanzarote: de beste plekken om deze ervaring te beleven

Er is iets magisch aan het zwemmen met dolfijnen. Of je nu een ervaren zwemmer bent of niet, het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, biedt verschillende mogelijkheden om deze ervaring te beleven. In deze blog delen we de beste plekken op Lanzarote om te zwemmen met dolfijnen.

Waarom zwemmen met dolfijnen?

Dolfijnen zijn intelligente en nieuwsgierige dieren die bekend staan om hun vriendelijke en speelse karakter. Het zwemmen met dolfijnen kan dan ook een geweldige ervaring zijn. Dolfijnen kunnen je helpen om te ontspannen en te genieten van de mooie onderwaterwereld. Daarnaast kan zwemmen met dolfijnen ook therapeutische voordelen hebben, zoals het verminderen van stress en angst.

Waar op Lanzarote kan je zwemmen met dolfijnen?

Er zijn verschillende plaatsen op Lanzarote waar je kunt zwemmen met dolfijnen. Hieronder hebben we de beste plekken voor je op een rijtje gezet:

1. Rancho Texas Park

Rancho Texas Park is een dierenpark in Puerto del Carmen op Lanzarote. Het park biedt verschillende activiteiten, waaronder het zwemmen met dolfijnen. Tijdens deze activiteit krijg je de kans om in het water te zijn met de dolfijnen en ze van dichtbij te bekijken. Een ervaren trainer zal je begeleiden en de dolfijnen laten zien hoe ze trucjes kunnen doen.

2. Sea Trek

Sea Trek is een duikcentrum op Lanzarote dat verschillende activiteiten aanbiedt, waaronder het zwemmen met dolfijnen. Tijdens deze activiteit word je meegenomen naar het dolfijnenbassin en krijg je de kans om met de dolfijnen te zwemmen en te spelen. De activiteit duurt ongeveer 30 minuten en wordt begeleid door een ervaren trainer.

3. Dolphin Academy

Dolphin Academy is een trainingscentrum voor dolfijnen in Costa Teguise op Lanzarote. Het centrum biedt verschillende activiteiten aan, waaronder het zwemmen met dolfijnen. Tijdens deze activiteit krijg je de kans om in het water te zijn met de dolfijnen en ze van dichtbij te bekijken. Een ervaren trainer zal je begeleiden en de dolfijnen laten zien hoe ze trucjes kunnen doen.

4. Aqualava Water Park

Aqualava Water Park is een waterpark in Playa Blanca op Lanzarote. Het park biedt verschillende activiteiten, waaronder het zwemmen met dolfijnen. Tijdens deze activiteit krijg je de kans om in het water te zijn met de dolfijnen en ze van dichtbij te bekijken. Een ervaren trainer zal je begeleiden en de dolfijnen laten zien hoe ze trucjes kunnen doen.

Tips voor het zwemmen met dolfijnen op Lanzarote

Nu je weet waar je kunt zwemmen met dolfijnen op Lanzarote, zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt:

Zwemmen met dolfijnen is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je vakantie op Lanzarote. Of je nu kiest voor Rancho Texas Park, Sea Trek, Dolphin Academy of Aqualava Water Park, je zult genieten van de magie van deze prachtige dieren. Zorg ervoor dat je deze tips volgt om de beste ervaring te hebben en vergeet niet om te genieten van het moment!